Alegerea hranei de pisici in functie de nevoile acesteia

Atunci cand vine vorba despre hrana pentru pisici, trebuie sa ne asiguram ca le oferim tot ceea ce este mai bun pentru sanatatea lor. Din dorinta de a le oferi o varietate de gusturi, multi proprietari de pisici opteaza si pentru prgatirea hranei acestora acasa, insa putini stiu ca aceasta optiune poate prezenta riscuri din cauza sensibilitatii pisicilor, dar si a cerintelor nutritionale deosebite.

Hrana pentru pisici pregatita in casa nu este intotdeauna cea mai buna optiune

Desi poate parea o activitate placuta, dar si datorita faptul ca ne dorim sa diversificam alimentatia pisicilor noastre, gatirea hranei in casa devine tot mai des o optiune. Insa, stiti care sunt riscurile care pot aparea in urma prepararii hrana pisici acasa? Cerintele nutritionale ale unei pisici sunt complexe si trebuie sa fie echilibrate. Prin pregatirea hranei in casa,nu le putem oferi toti nutrientii de care au nevoie pentru o viata sanatoasa si pot aparea situatii in care acestea sa manifeste diverse carente ce le pot afecta blana sau chiar si sanatatea la un nivel avansat.

Alegerea hranei pentru pisici

Spre deosebire de oameni care au in jur de 9000 de papile gustative, o pisica are de 20 de ori mai putin, atingand un numar aproximativ de 475 de papile gustative. Pe masura ce pisicile inainteaza in varsta, numarul papilelor gustative ale acestora se diminueaza. De asemenea, acestea isi aleg hrana cu ajutorul abilitatilor olfactive.

Pentru pisici, cele mai importante aspecte legate de mancare nu sunt legate neaparat de gust, ci de dimensiune, forma, miros si textura. De aceea, marii producatori de hrana pisici pun accentul pe aceste caracteristici, in vederea crearii celui mai complex pachet pentru pisici, indiferent daca vorbim despre hrana uscata pentru pisici sau de hrana umeda.

Nutrienti importanti pentru pisici

Din dorinta de a le oferi o viata perfecta, multi dintre proprietarii de pisici se intreaba care sunt cei mai importanti nutrienti care trebuie sa se regaseasca in alimentia acestora. Institutul pentru Hrana Animalelor de Companie a declarant faptul ca, in medie, o pisica are nevoie de peste 40 de nutrienti zilnic, mixul perfect intre diferite tipuri de proteine, grasimi, carbohidrati, minerale si vitamine. Astfel, pentru a le oferi pisicilor noastre pachetul complet, este important sa alegem hrana potrivita existenta pe piata pentru pisica noastra

Pisicile sunt diferite, deci si hrana si nevoile lor

La fel ca si in cazul oamenilor sau a oricarei alte vietuitoare, hrana pisicilor trebuie adaptata in functie de o serie de factori. Un medic veterinar te poate ajuta sa stabilesti care sunt nevoile nutritionale ale pisicii tale, iar acesta va lua in considerare factori precum: varsta, rasa, conditie fizica, sanatate, greutate, stil de viata, sensibilitatati, predispozitii, istoric medical.

Indiferent daca vorbim despre hrana umeda pentru pisici sau despre hrana uscata, cercetatorii petrec foarte mult timp in vederea descoperirii formulei potrivite pentru hrana animalelor. Astfel, aceste formule de hrana pisici cuprind toti nutrientii de care o pisica are nevoie, iar variantele de hrana disponibile pe piata acopera aproape orice nevoie.

Astfel, opteaza pentru hrana pisici de calitate, completa, cu nutrienti esentiali pentru viata pisicii tale si renunta la pregatirea hranei pentru aceasta in casa. Apeleaza la un medic veterinar daca ai nevoie de mai multe informatii sau daca pisica ta are nevoi speciale.

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub cristina spa╠ćtar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg
Insuficienta respiratorie - fetita cu masca de oxigen in spital - viroza - copil bolnav FOTO Shutterstock