Oraşul care i-a atras pe români cu apartamente de 34.500 de euro. Are cea mai rapidă creștere de locuitori din Europa

Sătui de aglomerație și zgomot, mulți oameni care locuiau în București s-au mutat în județul Ilfov. Acolo au găsit o oază de liniște și au cumpărat apartamente și case în locuri unde odată era numai câmp. Statisticile arată că cei mai mulți bucureșteni s-au mutat în nord, în Otopeni, însă și în Popești-Leordeni.

Tot mai mulți oameni s-au mutat în blocurile rezidențiale din Otopeni Foto: Facebook
Tot mai mulți oameni s-au mutat în blocurile rezidențiale din Otopeni Foto: Facebook

Județul Ilfov, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de locuitori 

În județul Ilfov, potrivit Eurostat, s-a înregistrat cea mai rapidă creştere a numărului de locuitori din toată Europa. În 2011, erau peste 300.000 de locuitori. Zece ani mai târziu, numărul celor cu domiciliu în Ilfov ajungea la aproape 550.000, scrie Observatornews.ro.   

Oraşul Popeşti-Leordeni este pe primul loc în acest top. De la an la an, pe câmpurile cândva agricole au fost apărut cartiere de vile şi blocuri. ,,La momentul ăla totul se vindea pe plan. Era câmp, infrastructura era foarte puţin dezvoltată. Tu ştiai că vei cumpăra un apartament la etajul 2, de exemplu, blocul nici nu era început. Făceai o rezervare era o nebunie, toată lumea voia să se mute în Popeşti-Leordeni", spune city managerul Popești Leordeni Alin Todireanu.

Și orașul Otopeni s-a extins. În jurul aeroportului au răsărit cartiere imense ocupate de bucureştenii care au fugit de aglomeraţie. ,,Acum 10 ani era câmp, acum aproape Otopeniul cu Tunariul s-au unit. Era câmp, cu agricultură cu tot ce ţine de treaba asta", spune Marius, locuitor al Otopeniului, pentru Observatornews.ro. ,,

Conform datelor INS, între 2012-2021 oraşul Popeşti-Leordeni a câştigat peste 31.000 de noi locuitori, iar Otopeni aproape 8.000.

Popești-Leordeni și Otopeni, cele mai multe locuințe noi

Popeşti-Leordeni şi Otopeni sunt localităţile de lângă Bucureşti care concentrează cele mai multe locuinţe nou-livrate în ultimii ani.

An de an, noi poli de dezvoltare rezidenţială se remarcă în jurul Bucureştiului, cu creşteri importante ale numărului de locuinţe noi, indicând modul în care evoluează interesul celor care vor să scape de agitaţia din interiorul oraşului. Deşi infrastructura nu este în avantajul dezvoltării acestei zone metropolitane, ama­tori de locuinţe în afara Capitalei există în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net