Orice problemă poate fi rezolvată într-o relaţie dacă ambii parteneri îşi doresc asta

nmj 0 png
Orice problemă poate fi rezovată într-o relaţie dacă ambii parteneri îşi doresc astafoto: shutterstock

Cuplu fără nicio problemă mi-e greu să cred că există, unele cupluri au probleme mai mari, altele mai mici, altele recunosc, iar altele nu recunosc. Cert este că nu există relaţie care să nu treacă, cel puţin o dată, printr-un moment dificil. Fie unul dintre parteneri se îndepărtează, fie amândoi, fie apar probleme sau stres în plus, fie uită să comunice, să fie afectuoși sau să își acorde reciproc atenția de care au nevoie. Și toate acestea, odată observate, pot fi abordate pe rând, astfel încât episodul să fie depășit, în beneficiul cuplului.

Dar acest demers se bazează pe dorința și interesul ambilor parteneri de a continua relația. Iar „repararea” ține cont de fundamentul existent: respect, încredere, siguranță, apreciere, iubire. În egală măsură, poate acest fundament este cel care se clatină și atunci intervenția poate fi mai difcilă. Adevărul este că dacă doar unul dintre parteneri vrea să salveze relația, șansele sunt minime, iar eforturile maxime. Iar după multă muncă și speranțe, deznodământul nefavorabil, ne lasă cu sechele și mai mari: „orice aș face nu mă vrea, nu sunt suficient de bună, nu merit să fiu iubită sau ascultată”.

Dacă vrei să fii, iubită, apreciată și ascultată, începe prin a-ți oferi tu aceste lucruri. Care este mesajul pe care ți-l transmiți atunci când partenerul tinde spre a încheia relația, tu ești nefericită, dar insiști să o menții, ba chiar te agăți de ea?

În momentul în care cedezi complet puterea și te pui pe plan secundar în raport cu celălalt, pierzi din start, începând cu stima de sine. Există o limită a ceea ce putem face pentru o relație. De cele mai multe ori, oricât ne-am dori, este mai sănătos să renunțăm, chiar dacă e dureros, decât să rămânem într-o situație nefavorabilă.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
cub anamaria prodan bebeto png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Fane Văncică reținut de polițiști pe 27 septembrie 2022 FOTO Inquam / George Călin
aaneiungaria Sursapolitianeamt(1) jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg