Pandemia lovește cinematografele: Mulan va fi lansat direct pe TV, prin serviciul de streaming Disney+

Ultima actualizare:

Industria filmului este printre cele mai afectate de coronavirus. De la primele cadre trase, până la momentul în care acestea sunt consumate în cinematograf, o mulțime de locuri de muncă au fost pierdute în ultimele șase.

Decizia Disney de a lansa filmul „Mulan” direct prin serviciul de streaming Disney+, contra sumei de $30 afectează și mai mult o industrie greu încercată. Măsura este valabilă doar în țările în care Disney+ este disponibil. În acest moment, cei care locuiesc în Statele Unite ale Americii, Puerto Rico, Regatul Unit, Irlanda, Spania, Franța, Monaco, Italia, Germania, Olanda, Elveția, Austria, Australia, Noua Zeelandă și Japonia vor putea vedea filmul direct pe televizor, începând cu 4 septembrie. În țările în care Disney+ nu este disponibil, „Mulan” va fi lansat în cinematografe. Rămâne de văzut cât de mult succes va avea această măsură, mai ales că unele țări, inclusiv România, nu și-au deschis încă cinematografele.

„Am considerat importantă găsirea alternativelor pentru a oferi acest film într-un timp rezonabil”, a afirmat Bob Chapek, CEO-ul Disney. „Mulan” ar fi trebuit să apară inițial în sălile de cinema în data de 27 martie, însă pandemia a determinat studioul să amâne de mai multe ori această dată. Zilele de 24 iulie și 21 august au trecut și ele, fără ca filmul să poată fi văzut de către fani. În cele din urmă, Disney va risca pe 4 septembrie.

Decizia de a pune filmul direct pe televizor a fost întâmpinată cu proteste în țările în care Disney+ este disponibil. Pe de o parte, prețul de 30 de dolari este considerat mult prea mare, având în vedere că prețul mediu al unui bilet la cinema în 2019 era de $9,16 (conform Statista). Cu toate acestea, calculele Disney par a fi corecte, având în vedere că filmele produse de acest studio sunt destinate întregii familii.

Pe de altă parte, cinematografele care au promovat intens filmul în ultimul an sunt puse în fața faptului de a nu mai avea încasări de pe urma acestui film.Gerard Lemoine, deținătorul lanțului Cinepal din Franța, s-a înregistrat distrugând posterul filmului. Clipul a generat imediat un număr mare de vizualizări, devenind viral.

„Pentru mulți dintre noi chiar este un efort considerabil de a rămâne în activitate. Credeam că în săptămânile următoare vom avea parte de lansări ale unor filme cu ambiții mari [din punct de vedere al încasărilor]”, a declarat Lemoine pentru publicația Deadline.„Prin pierderea „Mulan”, pierdem la rândul nostru posibilitatea e a oferi publicului un film mult așteptat, care ne-ar fi ajutat în aceste săptămâni foarte grele”. De asemenea, decizia trimite un mesaj greșit publicului [care aștepta filmul în cinematografe]”.

Orientarea către micul ecran din casa fiecăruia dintre noi nu este o noutate pentru cei care urmăresc știrile. Recent, studioul Universal a încheiat o înțelegere cu AMC, cel mai mare lanț de cinematografe din lume, pentru ca filmele sale să ajungă pe TV în doar 17 zile. Asta înseamnă că cinematografele vor avea exclusivitate pentru doar 3 weekend-uri, față de media de 70 de zile de până acum. După trecerea timpului minim, Universal are dreptul de a distribui filmele sale (alături de cele ale studioului Focus Features) pe orice serviciu de streaming.

În România, cinematografele rămân în continuare închise. Având în vedere creșterea considerabilă a numărului zilnic de cazuri, o deschidere până la premiera filmului „Mulan” este aproape imposibilă. Mai mult, Disney+ nu este disponibil încă în România, iar ultimele știri nu indică vreo veste în acest sens.

Cu toate acestea, te poți pregăti din timp pentru apariția serviciului de streaming la noi. Dacă ai un cont Apple asociat Statelor Unite, este chiar ușor să vezi toată colecția de filme Disney, Marve Studios și Pixar (aici găsești un tutorial). Dacă nu vrei să te complici cu conturi din State și VPN-uri, poți alege un televizor smart care să fie compatibil cu Disney+. Dacă ai un model lansat în ultimii ani, este foarte posibil să nu ai nevoie de unul nou. Cu toate astea, dacă a sosit timpul să-l schimbi, Disney+ este compatibil cu televizoarele Android TV, cu modelele LG și Samsung mai noi de 2016. Așadar, orice TV Sony Bravia sau Philips vor putea rula Mulan atunci când Disney+ va deveni disponibil în România. Cine știe, poate până atunci va dispărea și prețul de $30.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elizabeta la nunta fiului său Charles cu Diana 1981. Foto Profimedia
image
image
image
image
image
image
436297824 869027678587859 4107946890204579036 n jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
62366756 jpg
semnul intrebarii jpg
aeroport foto pixabay jpg
sofer jpg
pizza pixabay jpg
semnul intrebarii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net