Pe Valea Prahovei, pe urmele actorilor din „Wednesday”. Vizitează Castelul Cantacuzino și rămâi peste noapte la Predeal, în hotelul unde s-a cazat Catherine Zeta Jones!

Ultima actualizare:

Vremea ține cu noi! Octombrie a început cu temperaturi de vară și gândul ne zboară încă la concedii. Vă programați deja vacanța de toamnă a copiilor (28 octombrie-5 noiembrie) sau vreți să mai profitați de câte un weekend în afara orașelor aglomerate? Iată o idee inedită: haideți pe urmele Familiei Addams și a celebrilor actori din serialul „Wednesday”, care s-a filmat în România!

Familia Addams a ajuns pe pământ românesc. La Bușteni! (foto: Vlad Cioplea/Netflix)
Familia Addams a ajuns pe pământ românesc. La Bușteni! (foto: Vlad Cioplea/Netflix)

Serialul „Wednesday” a făcut furori pe Netflix și e așteptat cu sufletul la gură al doilea sezon. Multe fetițe se îmbracă acum în rochițe alb-negru, precum eroina principală, sau dansează ca ea pe melodia Goo Goo Muck. A devenit un fenomen în România, mai ales că majoritatea scenelor au fost filmate la noi în țară. Așadar o vacanță pe urmele lui Wednesday va fi foarte potrivită pentru copii, adolescenți și, de ce nu, părinți.

Vizitarea Castelului Cantacuzino costă 55 de lei

O primă oprire în periplul nostru „hollywoodian” este Castelul Cantacuzino din Bușteni. Aici au fost filmate scenele de la Academia Nevermore, acolo unde Wednesday vine cu celebrii ei părinți Morticia (interpretată de Catherine Zeta Jones) și Gomez Addams (jucat de Luis Guzman) pentru a învăța să-și folosească abilitățile paranormale. Domeniul s-a transformat evident după apariția serialului. Încă de la poartă ești întâmpinat de o inscripție mare cu numele producției și dacă n-ai cunoaște istoria acestui castel ai crede că el a fost creat special pentru a fi decor de film.

Grădina Castelului Cantacuzino, locul ideal pentru a face fotografii

De altfel, puțini turiști care-i trec pragul se mai interesează de adevăratele origini ale superbului loc, cine l-a construit, când, cine a fost prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino sau de ce i se spunea Nababul. Deși castelul a fost modificat destul de mult în postproducție și nu este chiar 100 % cel pe care-l veți vizita la Bușteni, totuși  fiecare loc din grădină sau din castel amintește de serialul hollywoodian: panouri din lemn pictate cu personajele din serial și decupate în zona feței, unde turiștii intră în pielea personajelor și își fac fotografii, loc de tras cu arcul, așa cum făceau elevii de la Nevermore sau leagăne în care vizitatorii se filmează aidoma Jennei Ortega. Intrarea costă 20 de lei pentru vizitarea grădinii sau pachet grădină+castel - 55 de lei pentru adulți. Copiii până în 5 ani au gratuitate, până la 12 ani - 25 de lei, iar până la 18 ani - 30 de lei. Programul este de luni până duminică, de la 10.00 la 20.00.

100 de euro pe noapte, la hotelul de 4 stele unde a stat Catherine Zeta Jones

Și după vizitarea „internatului Nevermore”, puteți continua călătoria spre Predeal, acolo unde a fost cazată echipa de actori. Deși, pe timpul filmărilor, totul s-a întâmplat în mare discreţie, pentru ca fanii să nu ia cu asalt hotelul, totuși turiştii care au fost cazaţi la hotelul Elexus Predeal i-au putut vedea pe o parte dintre celebri actori la restaurant. Tot aici a stat și Catherine Zeta-Jones, într-un apartament de 300 de euro pe noapte. Am vizitat și noi apartamentul respectiv, format dintr-un living cu șemineu și un dormitor cu pat matrimonial. Am trecut în revistă și restaurantul în care au mâncat VIP-urile, dar și SPA-ul cu piscină exterioară încălzită.

Soţia lui Michael Douglas a cerut în mod special preparate culinare pe bază de legume, aceasta fiind vegetariană, și a preferat să ia masa în apartament pentru a avea mai multă intimitate. O singură dată a coborât în restaurant și atunci însoțită de un bodyguard care s-a asigurat că nu i se fac fotografii. Dacă Catherine nu a fost atât de sociabilă, colegii săi de platou s-au fotografiat cu personalul şi cu turiştii din hotel. Așa cum a fost cazul regizorului Tim Burton sau al actorului Luis Guzman şi a  fiului său, Cemi Guzman.

Andreea Achiţei, patroana hotelului din Predeal, a fost încântată să aibă asemenea musafiri: „Ne bucurăm că am fost gazde pentru întreaga echipă de filmare. S-au simţit foarte bine la noi şi ne-au promis că revin. Catherine este o divă în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a declarat managerul, contactat de Click!

În pauzele de filmare, echipa a vizitat locurile superbe de pe Valea Prahovei, iar actriţa Catherine Zeta- Jones s-a îndrăgostit de Castelul Peleş, despre care a spus „Dacă aş fi o prinţesă, aici mi-aş dori să locuiesc”.

Dacă dorești să te cazezi și tu în hotelul de patru stele din Predeal, o cameră dublă costă 100 de euro pe noapte cu mic dejun inclus și acces la SPA.

Alte locuri unde s-a filmat

Și lista locurilor în care s-a filmat celebrul serial „Familia Addams -Wednesday” continuă cu mai multe obiective din București: Casa Monteoru de pe Calea Victoriei, Grădina Botanică, Politehnica București sau bazinul de înot de la Clubul Dinamo (aici s-a filmat scena cu peștii piranha).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net