Poftiți în lumea lui Wednesday. Click! a vizitat platourile de filmare ale celebrului serial

Serialul Wednesday, despre familia Addams, regizat de Tim Burton, se bucură de mare succes în toată lumea. Cum mare parte dintre scene au fost realizate în România, la Studiourile Buftea, am profitat de ocazie, pentru a vizita platourile de filmare. Vă prezentăm imagini în exclusivitate, precum şi informaţii din culisele megaproducţiei.

Pe urmele celebrei  Catherine Zeta Jones  în fața bisericii albe  din orașul Jericho
Pe urmele celebrei Catherine Zeta Jones în fața bisericii albe din orașul Jericho

Faţă de cum erau înainte de pandemie, studiourile Buftea au acum o nouă înfăţişare, în mare parte datorită pregătirilor realizate acolo pentru filmările serialului „Wednesday”. Recent, şi-au deschis porţile pentru oricine îşi doreşte să calce pe urmele personajelor interpretate de Jenna Ortega – care este chiar protagonista Wednesday Addams –, Victor Dorobanţu şi George Burcea.

Dacă vreţi să faceţi şi dumneavoastră această vizită, puteţi cumpăra un bilet ce costă 200 de lei şi, pe lângă vizita ghidată include şi posibilitatea de a lua masa în restaurantul din serial, unde te poţi întâlni atât cu cei din producţie, cât şi cu actori. Un tur durează două ore şi este plin de surprize.

Reporterul Click! a intrat în cafeneaua  lui Tyler
Reporterul Click! a intrat în cafeneaua lui Tyler
image

După ce am intrat în studiourile Buftea, am trecut pe lângă fosta centrală, unde s-au filmat şi alte seriale îndrăgite de telespectatori, „Cu un pas înainte” şi „Pariu cu viaţa”. Acolo se filmează acum emisiunea „Mireasa”. Am trecut apoi pe lângă mai multe studiouri, iar primul popas a fost la „Academia Nevermore”, sau mai bine zis curtea academiei, construită pe locul fostei Străzi Franceze, unul dintre cele mai cunoscute locuri din Studiourile Buftea, unde s-a filmat, printre altele, şi telenovela „Aniela”. Cei din zonă ne-au povestit că decorurile de la „Aniela” s-au stricat după o furtună şi nu au fost refăcute. 

Orașul Jericho a fost construit pe un teren  cumpărat special de Studiourile Buftea
Orașul Jericho a fost construit pe un teren cumpărat special de Studiourile Buftea
satul vechi (1) jpeg

Următoarea oprire a fost la casa şerifului Donovan Galpin (interpretat de Jamie McShane). Este o construcţie în stil american, cu steagul Americii la poartă, şi se află chiar pe aleea principală din Buftea, lângă cele ale lui Gigi Dumbravă şi State Potcovaru, personaje celebre ale unui alt serial românesc de mare succes, „Inimă de ţigan”. În aceeaşi zonă, pe vremuri, mai erau câteva case folosite pentru filmările altor seriale autohtone, însă acelea au fost dărâmate în mare parte, a mai rămas doar una din telenovela „Numai iubirea”.

Casa șerifului Galpin  e exact ca-n serial
Casa șerifului Galpin e exact ca-n serial
image

Am mâncat acelaşi meniu pe care-l aveau actorii

Următoarea noastră oprire: Piligrim City, un decor englezesc folosit prea puţin, dar fascinant. Aici s-au filmat câteva dintre cele mai cunoscute scene incluse în episodul cu numărul trei. „Friend or Woe”, unde actriţa Jenna Ortega care o interpretează pe Wednesday care se întoarce în trecut. Tot aici s-au înregistrat şi câteva scene din hambar şi de la intrare. Am oprit, apoi, în oraşul Jericho, care a fost construit pe un teren nou cumpărat de cei din Buftea.

Deşi în serial pare mare, în realitate este foarte mic şi poate fi străbătut în doar câteva minute. Atunci când am intrat, am putut observa că unele clădiri sunt doar schele şi faţada, deci nu se putea pătrunde înăuntru. Tot aici am văzut biserica, locul unde a explodat fântână şi cabinetul de psihologie. 

Decorurile din Piligrin  City sunt fascinante
Decorurile din Piligrin City sunt fascinante

În schimb am putut intra în cafeneaua unde vindea Tyler Galpin (interpretat de Hunter Doohan), şi unde, în serial apare într-o secvenţă şi actorul Andrei Duban. Ne-am aşezat şi noi la mese şi am admirat priveliştea, bucuroşi că suntem la cald, căci afară e un frig de crapă pietrele.

Curtea academiei a fost  construită pe fostele  decoruri de la „Aniela”
Curtea academiei a fost construită pe fostele decoruri de la „Aniela”
image

Aşa am aflat că şi cei din distribuţia serialului s-au retras aici pentru a se mai încălzi - primeau pături şi ceaiuri, deoarece producţia s-a turnat din toamna lui 2021 până în primăvara acestui an.

Ne-am îndreptat apoi spre restaurantul de pe Platourile din Buftea, acolo unde am putut degusta ce au mâncat şi actorii din seria: hamburgeri cu salată sau chichen strips, cartofi şi sucuri.

Unii mâncau aici, alţii sus, iar de multe ori le ducem şi pe platouri. Fiecare avea meniul lui, unii erau vegetarieni, dar ne-am descurcat”, ne-au povestit angajaţii restaurantului.

image

Serialul, care prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams ca elevă la Academia Nevermore, s-a mai filmat și în alte locuri din România, precum Palatul Cantacuzino din Bușteni și Palatul Stirbey din Buftea. Producția s-a lansat în data de 23 noiembrie și poate fi urmărită pe platforma Netflix.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image png
image png
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net