Pinguinul înoată 8.000 km să-i dea un pupic salvatorului său
Incredibil! Pinguinul Dindim înoată peste 8.000 de kilometri ca să-l viziteze în fiecare an pe pensionarul brazilian João Pereira de Souza, după ce i-a salvat viaţa. Pasărea îşi arată dragostea ca un om!
Fostul zidar João Pereira de Souza, de 71 de ani, din insula Ilha Grande, care a devenit pescar după ce s-a pensionat, a ajuns cunoscut în întreaga lume datorită lui Dindim. În 2011, el l-a găsit muribund pe pinguinul din specia Magellan. Zăcea pe stânci, plin de ţiţei şi flămând. Abia mai putea să respire. João l-a luat acasă, l-a spălat, i-a pus numele Dindim, apoi l-a îngrijit până s-a însănătoşit. L-a hrănit cu peşte, ca să prindă putere, apoi l-a dus din nou la mare şi l-a lăsat liber. Numai că pasărea a refuzat să se despartă de el.
“A stat cu mine 11 luni şi abia după ce şi-a schimbat complet penele adispărut”, a declarat acesta pentru Daily Mail. Era convins că nu îl va mai vedea niciodată. Însă după patru luni, Dindim s-a întors. L-a recunoscut şi s-a întors cu el acasă. “Soseşte în iunie şi pleacă în februarie şi în fiecare an devine mai afectuos şi mai fericit când mă vede”, povesteşte João. Din februarie până în iunie se duce mult în sud, pe coastele Argentinei şi ale statului Chile, unde se împerechează. Apoi înoată 8.000 de kilometri ca să îl vadă şi să îi dea un pupic, precum oamenii.
“Când mă vede, dă din codiţă, cum fac căţeii, şi scoate un gâgâit. Nu lasă pe nimeni altcineva să-l atingă. Loveşte cu ciocul pe cine încearcă s-o facă. Stă în poala mea, mă lasă să-i fac duş şi îi dau sardine. Nu am văzut un animal mai inteligent. Îl iubesc ca pe copilul meu”, mărturiseşte pensionarul. “Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Probabil că pinguinul socoteşte că João face parte din familia lui”, spune biologul João Paulo Krajewski.
Click! Spune:
Pinguinii Magellan sunt o specie sud-americană de talie mijlocie. Se reproduc pe coastele Argentinei, ale statului Chile şi ale insulelor Malvine, şi migrează spre Brazilia. Cântăresc circa 4 kilograme şi au până la 76 de centimetri înălţime. Sunt o specie ameninţată din cauza poluării oceanului cu hidrocarburi, care ucid anual circa 42.000 de exemplare.