Poftiţi în spitalul ursuleţilor de pluş

Ultima actualizare:
Ursuleţii de pluş au trecut pe la Radiologie pentru a fi diagnosticaţi corespunzător
Ursuleţii de pluş au trecut pe la Radiologie pentru a fi diagnosticaţi corespunzător

Zarvă mare şi forfotă de nedescris pe holurile spitalului din Dresda, Germania! Zeci de micuţi cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, îmbrăcaţi cu halate şi cu măşti chirurgicale pe faţă, alergau dintr-o parte în alta cu pacienţi pufoşi în braţe. Şi asta pentru că timp de trei zile, Spitalul Universitar s-a transformat într-o unitate medicală specializată în tratarea jucăriilor pufoase stricate.

Cinci echipe de studenţi la Medicină însoţite de câte un chirurg au ”operat” la foc continuu din data de 9 aprilie şi până ieri, începând de la ora 9.00 şi până la 13.00. Numai că pacienţii pe care îi ”făceau bine” au fost de data aceasta ursuleţi de pluş.

Aceasta este cea de 16-a ediţie a ”porţilor deschise” de la Spitalul Universitar Gustav Carus din Dresda la care participă sute de elevi de 6 şi până la 10 ani.

Scopul evenimentului este acela de a le îndepărta micuţilor teama de spitale, de a-i ”împrieteni” cu doctorii şi de a-i ajuta să înţeleagă la ce sunt bune seringile şi restul echipamentului medical.

Micuţele asistente medicale şi-au dat tot interesul ca ursuleţii să fie făcuţi bine. I-au dus la radiografii să vadă dacă au vreun osişor rupt, le-au făcut analize de sânge şi au operat pe viu jucăriile betege. Ei i-au asistat în sala de operaţie pe studenţii de la Medicină şi pe doctorii îndrumători. 


    Ursuleţii de pluş au trecut pe la Radiologie pentru a fi diagnosticaţi corespunzătorFoto: AFP
Ursuleţii de pluş au trecut pe la Radiologie pentru a fi diagnosticaţi corespunzătorFoto: AFP

Au descoperit în timp ce se jucau ”de-a doctorii” că până şi ”jucăriile suferă, chiar dacă nu vorbesc”. În cele trei zile de activitate asiduă, la spitalul ursuleţilor de pluş au fost operate 50 de jucării.

Cele mai dificile ”intervenţii chirurgicale” au fost cele pe inimă şi respectiv pe ”creierul” ursuleţilor. 

Fetiţele de 6-7 ani s-au ocupat de pacienţi după ce aceştia au ajuns în blocul postoperator şi le-au schimbat perfuziile, le-au dat de mâncare şi le-au schimbat bandajele sub îndrumarea asistentelor din cadrul spitalului.

Pe durata evenimentului, activitatea instituţiei medicale nu a fost afectată şi nici pacienţii internaţi în spital nu au fost deranjaţi. Şi asta pentru că ”spitalul ursuleţilor de pluş” a fost amenajat într-o clădire separată.

Chiar dacă la ora 13.00 programul studenţilor şi al doctorilor s-a încheiat, copiii au rămas în spital până la orele serii. Au mâncat de prânz, au dormit şi după ora 16.00 au fost luaţi acasă de părinţi.

image
image
image
image
image
image
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
Donna Urquhart instagram jpg
 ciclon polar romania meteo
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net