Poţi face chef de zile mari într-o garsonieră

Ultima actualizare:

Ai hotărât să faci acasă, cu prietenii, petrecerea de Revelion? Atunci e nevoie de unele pregătiri şi amenajări, mai ales dacă spaţiul e mic. Scoate covoarele, pliază canapelele extensibile, întinde mesele şi pune la loc sigur obiectele fragile. Cu puţină organizare, poate ieşi un chef de zile mari chiar şi într-o garsonieră.

Cere acordul vecinilor

Dacă nu vrei să ai reclamaţii, primul lucru pe care e bine să-l faci ar fi să vorbeşti cu vecinii din imediata apropiere. Anunţă-i că urmează să petreci Revelionul acasă, împreună cu prietenii, şi conveniţi cât de tare poate fi muzica. În definitiv, poţi avea noroc ca şi vecinii să dea, la rândul lor, chef, sau să petreacă în altă parte şi să nu aveţi pe cine deranja.

Curăţenia e esenţială

Atunci când ai musafiri, curăţenia casei este cartea ta de vizită. Bucătăria trebuie să arate impecabil, la fel şi baia. Curăţă sertarele şi frigiderul - poate unele prietene se vor oferi să te ajute la punerea mesei şi le vor deschide. Podeaua trebuie bine lustruită mai ales dacă oaspeţii se vor aşeza pe jos, pe pernuţe. Nu uita de oglinzi. Toată lumea este tentată să se uite în oglindă, să-şi verifice machiajul, aşa că ele trebuie să fie bine şterse, fără pete şi amprente.

Eliberează spaţiul

Dacă locuinţa ta e amenajată pe stilul modern, cu mobilă puţină, multifuncţională, va fi uşor de mutat. E nevoie să eliberezi spaţiul pe mijlocul încăperii ca să aveţi loc de dans, de mişcare.Ideal ar fi să scoţi covoarele. Invitaţii vor intra încălţaţi, e mai comod, nimeni nu se împiedică în el şi, în plus, eviţi accidentele care se lasă cu pete greu de curăţat (un pahar răsturnat, mâncare căzută din farfurie).Pe jos poţi pune perne mari de puf, confortabile, sau tabureţi, pentru a crea mai multe locuri. Avantajul este că invitaţii le pot muta şi au totuşi un spaţiu propriu, versus canapeaua unde ar trebui să se înghesuie toată lumea.Pune decoraţiunile la loc sigur. Obiectele din sticlă, vasele mari de ceramică, lampadarele şi alte decoraţiuni fragile din casă trebuie puse la loc sigur. În felul acesta, nimeni nu va sta cu grija lor.

Decorul

Nu încărca locul cu baloane sau instalaţie electrică, pentru a da senzaţia de „party”, de „discotecă”. Ar putea merge la o petrecere pentru copii, însă pentru adulţi e demodat. Câteva decoraţiuni de iarnă, o faţă de masă mai deosebită, nişte pernuţe cu motive de Crăciun sunt mai mult decât suficiente.

Unde pui masa?

Simplu – la bucătărie. Ar fi neplăcut să stai toată noaptea într-o cameră cu miros de sarmale şi cârnaţi. Mâncărurile grele le serveşti în bucătărie, unde poţi amenaja un bufet, iar invitaţii îşi iau pe farfurii şi pot mânca pe perne, în living. Tot în living, la-ndemână, poţi pune o masă mai mică, pentru pahare şi ceva de ronţăială.

De ce ai nevoie

E bine să ai în casă pahare, farfurii şi tacâmuri pentru toţi invitaţii, papuci de unică folosinţă pentru cine vrea să se simtă mai comod, iar de la baie nu trebuie să-ţi lipsească săpunuri lichide, mai multe prosoape de mici dimensiuni, demachiant şi dischete pentru doamnele care poate vor avea nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani jpeg
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net