Poţi să-ţi prepari singură produsele de curăţat


    Soluţiile de curăţat se fac  rapid, din ingrediente pe  care sigur le ai în casă.  Ţine mereu la-ndemână  câteva uleiuri esenţiale!
Soluţiile de curăţat se fac rapid, din ingrediente pe care sigur le ai în casă. Ţine mereu la-ndemână câteva uleiuri esenţiale!

Produsele „home-made” sunt la mare modă în ultima perioadă şi destul de scumpe. Sunt considerate „de lux”. Nu ai îndrăznit să ţi le faci singură pentru că ai crezut că nu te pricepi, că e prea complicat, că nu ai ingredientele necesare. Însă e mai simplu decât te aşteptai. Iar rezultatul – natural, eficient şi ieftin.

- Soluţie împotriva insectelor. Nu e toxică sau otrăvitoare şi ai nevoie doar de 3 ingrediente: o cană de apă distilată, 14 picături de ulei de citronella şi 14 de ulei de rozmarin. Amestecă aceste ingrediente şi pune-le într-o sticlă cu pulverizator. Casa ta va mirosi frumos, iar muştele, ţânţarii şi alte insecte vor sta la distanţă. 

- Soluţie pentru şters geamurile. Ai nevoie de o jumătate de cană de amoniac, două căni de alcool şi o linguriţă de detergent. Toate acestea se pun într-o sticlă goală, se adaugă apă, se amestecă bine şi gata soluţia. 6 Pentru mobilă. Mobila din lemn poate arăta ca nouă, iar zgârieturile se acoperă dacă o ştergi cu o soluţie formată din ¼ oţet alb şi ¾ ulei de măsline. Şterge mobila cu o lavetă stropită cu această soluţie, şi vei fi uimit de rezultat. 

- Detergent pentru tapiţerii. Petele de pe covoare sau tapiţerii se curăţă cu o soluţie formată din apă minerală şi oţet. Cu o cârpă înmuiată în această soluţie poţi să ştergi oricând suprafeţele, pentru înviorarea culorilor.

- Dezodorizant pentru toaletă. Miroase foarte frumos şi e incredibil de eficient, promit specialiştii citaţi de listotic.com. Se face dintr-o lingură de alcool, 30 de picături de ulei esenţial şi apă. Toate ingredientele se pun într-o sticlă şi se pulverizează înainte şi după folosirea toaletei.

- Demachiant. Poţi să-l faci în casă doar din trei ingrediente: un sfert de lingură şampon pentru bebeluşi, 7 picături de ulei de migdale şi apă. Uleiul de migdale este plin de vitamina A, B, E şi nu este gras, ca alte uleiuri. Poţi să-ţi cureţi în singuranţă inclusiv zona ochilor.

- Deodorant. De ce să te chinui să-ţi faci deodorantul, când poţi atât de simplu să-l cumperi din magazin, ţi-ai putea spune? Ei bine, mulţi dintre cei care au încercat varianta „home-made” susţin că e mult mai bună decât cea din magazin. Se amestecă într-un borcan de sticlă unt de shea şi ulei de cocos, se ţine borcanul în apă caldă până se înmoaie bine conţinutul. Se adaugă bicarbonat de sodiu şi câteva picături de ulei esenţial, după preferinţă. Pune rezultatul în forme şi lasă-le să se răcească.

- Parfum. Diluează câteva picături de ulei esenţial în aroma preferată (lavandă, busuioc, parchouli, muguri de pin etc.) cu ulei de jojoba sau de migdale şi cu apă. Soluţia obţinută se păstrează într-un recipient de sticlă şi se foloseşte la două zile de la realizarea ei. Aroma se păstrează şi 6 săptămâni, în loc întunecos.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg