Povestea celui mai prolific hoţ de artă. A furat obiecte de 1,5 miliarde de dolari

6 august 2021
article img
Stéphane Breitweiser a furat 60 de picturi şi obiecte rare. FOTO: Shutterstockclickpentrufemei.ro

Publicul iubeşte poveştile palpitante cu jafuri de milioane de dolari, iar Hollywoodul oferă publicului ceea ce vrea, de la celebra peliculă clasică „How to Steal a Million/Cum să furi un milion“, cu Audrey Hepburn, până la seria „Oceanʼs Eleven/Twelve/Thirteen“. Stéphane Breitweiser, un hoţ francez notoriu, are o poveste de viaţă care eclipsează orice ficţiune de la Hollywood.

În 1994, în timp ce vizita un muzeu din provincia Alsacia (Franţa), Breitweiser (foto galerie) a văzut un pistol vechi, care l-a captivat. La vârsta de 22 de ani, Breitweiser se considera un iubitor al artei. În timp ce iubita sa, Anne-Catherine Kleinklaus, supraveghea sala, Breitweiser a deschis vitrina şi a luat pistolul.

Fără nici un sistem de securitate şi fără paznici prin preajmă, cei doi au plecat nestingheriţi. A fost primul furt dintr-o lungă serie care l-a făcut pe francez cel mai prolific hoţ de artă din lume. Potrivit The New York Times, Breitweiser a adunat o colecţie de artă pe care experţii au evaluat-o 1,5 miliarde de dolari. Printre obiectele furate se numărau monede rare, bijuterii scumpe şi picturi de Corneille de Lyon, Lucas Cranach cel Bătrân şi Pieter Brueghel cel Tânăr.

Citeşte continuarea aici!