Povestea de succes a românului Barbu Ionescu. De la spălător de vase, la regele cafelei în Londra

Cu siguranță povestea românului Barbu Ionescu ar trebui să ne inspire. El a devenit, în perioada interbelică, de la spălător de vase, un adevărat rege al cafelei în Londra. De asemenea, a fost unul dintre principalii susținători ai regelui Carol al II-lea, înainte de restaurația din anul 1930, și a finanțat un atentat menit să îl dea jos pe Regele Mihai.

image

Povestea de succes a lui Barbu Ionescu a început în primele săptămâni petrecute la Londra. A început cu munca de jos, ca spălător de vase într-un restaurant din celebrul cartier londonez Soho. Ascultând nemulțumirile clienților legate de calitatea cafelei, ceea ce nu prea ne miră, având în vedere că britanicii sunt mari consumatori de ceai, nu de cafea, Barbu Ionescu și-a luat inima în dinți și le-a propus să le facă o cafea în stil turcesc, la ibric, tare și dulce.

Clienții au fost captivați de cafea, iar așa s-a răspândit rapid vestea despre restaurantul cu cea mai bună cafea din Londra.

Bineînțeles, o dată cu creșterea popularității restaurantului, patronul a decis să îl promoveze pe român, devenind mai întâi chelner și servindu-le clienților cafeaua pe care o prepara el însuși, apoi asociatul patronului său, iar, ulterior, acesta a fondat un lanț propriu de cafenele care poate fi comparat cu Starbucks.  

A devenit un susținător important al lui Carol al II-lea

Cafeaua sa devenise una dintre cele mai apreciate în epocă, iar el a devenit unul dintre cei mai bogați români din Occident, investind inteligent profitul obținut din comerțul cu cafea. Totodată, regele cafelei era unul dintre marii admiratori ai lui Carol al II-lea, căruia i-a propus să susțină o lovitură de stat pentru a-l readuce pe tronul României. Însă, tentativa de lovitură de stat din 1928 a fost dejucată de un detectiv englez.

Cu toate acestea, Barbu Ionescu a continuat să aibă succes în afaceri și a devenit un susținător influent al regelui, în ciuda faptului că relația dintre cei doi începuse să se răcească.

Cu siguranță povestea remarcabilă a lui Barbu ilustrează determinarea și abilitățile de afaceri care pot transforma un om simplu într-un magnat de succes, și continuă să inspire și astăzi, rămânând un exemplu elocvent de curaj, inovare și perseverență.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net