Prezentare de modă „horror”, la New York! Designerul Thom Browne a făcut senzație

Designerul Thom Browne a uimit la Săptămâna Modei de la New York, zilele trecute. Creatorul de modă a pus în scenă un spectacol inspirat din poezia sumbră „Corbul”, scrisă de celebrul autor Edgar Allan Poe.

Un manechin deghizat într-un copac uriaș a deschis show-ul Thom Browne, la Săptămâna Modei de la NY
Un manechin deghizat într-un copac uriaș a deschis show-ul (Foto: Profimedia)

Show-ul lui Browne a inclus elemente de teatru și fantezie, iar naratorul coloanei sonore pe care au defilat modelele a fost actrița Carrie Coon. Manechinele au purtat ansambluri complicate, pe un podium cu zăpadă artificială. Ținutele, caracterizate prin croielile lor complexe și siluetele inovatoare, au depășit granițele convenționale ale modei. Glugile negre care amintesc de corbi și paltoanele împodobite cu modele de păsări negre au subliniat profunzimea tematică a colecției.

Modelele au purtat ținute spectaculoase (Foto: Profimedia)
Modelele au purtat ținute spectaculoase (Foto: Profimedia)

Thom Browne: „Este divertisment!”

Spectacolul avangardist al lui Thom Browne a fost și ultimul din Săptămâna Modei de la New York, care a avut loc în perioada 9-14 februarie, dar poate și cel mai lăudat de către criticii de modă. Nu a fost vorba doar de îmbrăcăminte. Prezentarea a fost o celebrare a expresiei artistice, o odă romantică, dar întunecată a sezonului de toamnă/iarnă 2024, care a lăsat o amprentă asupra tuturor celor prezenți la show.

Este divertisment!”, a declarat  Thom Browne, pentru Vogue. „Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca oamenii să vină la spectacolul meu și să spună: «A fost ok». Experiențele oamenilor la spectacolele mele sunt foarte importante pentru mine.”. Vedete precum Janet Jackson, Queen Latifah și Antoni Porowski s-au așezat în primul rând, la prezentarea de modă.

Chiar și coafurile au fost excentrice (Foto: Profimedia)
Chiar și coafurile au fost excentrice (Foto: Profimedia)

Browne a mai explicat înainte de spectacol că referințele sale din „Corbul” nu înseamnă că este un suflet chinuit ca cel al subiectului poeziei – el este pur și simplu un fan al autorului. „Am crescut iubindu-l pe Edgar Allan Poe”, a spus el pentru sursa citată mai sus. „Și, de asemenea, întotdeauna îmi place ca oamenii să vadă că sunt un designer cât se poate de american.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net