Profită de căldură! 6 lucrări pe care încă mai ai timp să le faci

Ultima actualizare:

    Dacă zugrăveşti acum,  poţi lăsa ferestrele  deschise, ca să se aerisească
Dacă zugrăveşti acum, poţi lăsa ferestrele deschise, ca să se aerisească

Dacă nu ai apucat cât a fost vara de lungă să faci mici lucrări de curăţenie şi de amenajare în casă, ar fi bine să te mobilizezi acum, cât încă mai e cald afară. Din toamnă, când scad temperaturile, va fi mai greu să aeriseşti, să usuci, să repari. Poţi profita încă de temperaturile blânde pentru a face o serie de lucruri practice. Iată ce ne recomandă specialiştii să facem în această perioadă.

Vopseşte, zugrăveşteE o activitate pe care poţi să o faci şi singur dacă vrei să dai un suflu nou pereţilor. Doar cumpără o găletuşă de lavabil în nuanţa dorită, pensule sau trafalet, trage mobila în mijlocul încăperii şi acoperă totul cu folie. În tot acest timp, precum şi o zi după, ţine ferestrele deschise să se usuce sau să scapi de mirosul de vopsea.

Curăţă tapiţeria canapelei, a scaunelorDacă acestea nu au husă detaşabilă, va trebui să le speli cu detergenţi speciali şi cu apă, apoi să le laşi să se usuce cât mai repede. În caz contrar, capătă miros. Acum sunt 30 de grade afară, lasă ferestrele deschise şi într-o zi problema va fi rezolvată.Spală covoareleChiar dacă le aspiri periodic, o dată sau de două ori pe an trebuie spălate. Dacă nu îţi permiţi să le duci la curăţătorie, acum e momentul să le săpuneşti bine. Apoi le scoţi pe un uscător, în curte sau pe balcon, şi se vor usca rapid. Iarna nu ai nici o şansă să faci acest lucru.Scapă de igrasieUmezeala din baie sau din bucătărie este o problemă cu care fiecare dintre noi s-a confruntat, într-un moment sau altul. Consecinţa ei imediată – igrasia. Înainte de a da cu tot felul de soluţii antimucegai, e foarte important să cureţi până la beton peretele cu probleme şi să laşi să se usuce bine. Pentru asta, cea mai indicată este aerisirea casei timp de trei zile. După aceea, se dă cu o tencuială antiigrasie.Schimbă calorifereleAi avut o problemă cu ele iarna trecută sau pur şi simplu vrei să le înlocuieşti cu unele mai bune? Acţionează acum, înainte de a veni frigul şi a fi umplute cu apă. Alege modelul cel mai potrivit şi caută în linişte şi o echipă de specialişti pricepuţi în montaj.Repară,recondiţioneazăTot acum poţi să schimbi bucăţile de faianţă spartă de la baie sau bucătărie, dacă e nevoie, să recondiţionezi cada sau să te ocupi de reparatul ferestrelor de termopan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net