Profită de căldură! Uite ce lucrări poţi să-ţi faci acum în casă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă vrei să schimbi caloriferele, să zugrăveşti, să scapi de igrasie, să-ţi speli canapeaua sau covoarele, acum e momentul. Toate se vor usca repede şi bine. Click! îţi spune ce lucrări poţi face vara asta.

Zugrăveşte. Oricând poţi să-ţi zugrăveşti casa, însă niciodată nu se vor usca mai bine pereţii decât acum, vara. E o activitate pe care poţi să o faci şi singur. Pune mobila în mijlocul casei, acoper-o cu o folie, achiziţionează-ţi vopsea, pensule sau trafalet, glaspapir cu granule fine, în caz că e nevoie să cureţi pereţii şi săpun abraziv, cu care să speli pereţii la început, pentru a-i curăţa de praf şi murdărie. 

Repară sau schimbă caloriferele. Ai avut o problemă la calorifere, iarna trecută? Nu uita să o rezolvi acum, până nu vine iar anotimpul rece şi vor fi umplute cu apă. Dacă vrei să le schimbi, tot acum e momentul. 

Scapă de mucegai şi igrasie. Înainte de a da cu tot felul de soluţii antiigrasie, e important să cureţi peretele cu probleme până la beton, apoi să laşi să se usuce bine. Şi ce moment mai potrivit ai pentru asta decât aceste zile călduroase. Apoi dai cu o tencuială antiigrasie, care opreşte circulaţia apei prin materialele poroase. Următoarea etapă este placarea cu polistiren. O altă soluţie, mai costisitoare, dar şi mai inteligentă, este implantarea în ziduri a unor electrozi care resping umezeala şi o disipă în pământ.

Repară. Schimbă bucăţile de faianţă spartă din baie sau bucătărie şi, dacă e nevoie, recondiţionează-ţi cada. 

Spală tapiţeria. Dacă ai o canapea fără husă detaşabilă şi trebuie să o cureţi, va trebui să o speli cu detergenţi speciali. Apoi lasă ferestrele deschise ca să se usuce cât mai repede. În caz contrar, capătă miros. 

Spală covoarele. Chiar dacă le aspiri periodic, o dată sau de două ori pe an trebuie spălate.  Dacă nu îţi permiţi să le duci la curăţătorie, acum e momentul să le săpuneşti bine. Apoi le pui pe uscătorul de pe balcon şi, în două zile, s-au uscat.

image
image
image
image
image
image
Detector de metale (foto: Pexels)
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg
Tramvai FB nicușor dan jpg