Puștiul ăsta e mai deștept decât Einstein! Iată ce IQ are

Ultima actualizare:

Yusuf Shah este un puști de doar 11 ani din Leeds, Marea Britanie, care a reușit să obțină un scor fabulous la testele Mensa. Are un IQ de 162, depășindu-l chiar și pe Albert Einstein. Băiatul a fost inclus în rândul celor 1% pământeni cu abilități speciale.

Yusuf Shah este un geniu cu acte în regulă (foto: Profimedia)
Yusuf Shah este un geniu cu acte în regulă (foto: Profimedia)

Citește și: TEST Ce tip de inteligenţă ai. Afli rezultatul în doar 3 minute

Colegii lui i-au spus mereu că este foarte inteligent, iar dascălii i-au prezis un viitor strălucit. Însă, Yusuf Shah a vrut să se convingă singur. A făcut testul Mensa, care măsoară inteligența umană, și a obținut 162 – IQ-ul maxim pentru tinerii de sub 18 ani, potrivit publicației britanice Metro. Se crede că regretatul fizician Stephen Hawking ar fi obținut 160, la fel ca Albert Einstein, care nu a susținut niciodată oficial testul Mensa.

Iată și: Obiceiuri care deosebesc persoanele inteligente de cele cu un IQ mic

Ce înseamnă asta? Ei bine, puștiul este un geniu cu acte în regulă! Pentru test, Yusuf Shah a trebuit să răspundă la 15 întrebări în trei minute, iar băiatul s-a descurcat extrem de bine la examen.

Vrea să studieze la Oxford

Toată lumea de la școală mi-a spus că sunt foarte deștept și mi-am dorit întotdeauna să știu dacă sunt în topul celor mai inteligenți oameni de pe Pământ. E un sentiment special să am acest certificat”, a spus Yusuf, după aflarea rezultatului.

Te-ar putea interesa și: Testul care stabilește dacă ai un IQ peste medie. Tu cât de repede ai văzut femeia din poză?

El are în plan să studieze matematica la Oxford sau la Cambridge, universități de top din Marea Britanie. Spune că adoră să facă lucruri care îi stimulează inteligența. De exemplu, nu iese din casă fără cubul său Rubik și îi place să rezolve Sudoku. Părinții lui sunt foarte mândri de performanța lui.

 „Este primul membru al familiei noastre care trece testul Mensa. Dar chiar dacă a obținut acest rezultat, i-am spus că trebuie să fie în continuare serios și muncitor”, a declarat mama lui Yusuf Shah, Sana.

Vezi și: „Vei avea grijă de hainele mele şi-mi vei da trei mese pe zi!” Restul pretenţiilor pe care Einstein le-a avut de la prima lui soţie

„Profesorii ne spun că nu mai au ce să îl învețe”

Părinții și frații băiatului sunt foarte mândri de el (foto: Profimedia)
Părinții și frații băiatului sunt foarte mândri de el (foto: Profimedia)

Tatăl lui, Irfan, a spus că băiatul a studiat ca până acum, fără să se pregătească special pentru testul IQ: „De la grădiniță, am observat că învăța mai repede decât ceilalți copii. El are acest fler natural pentru matematică și cred că atunci ne-am dat seama. Chiar și profesorii lui,  de fiecare dată când primim rapoarte școlare, ne spun că nu mai au ce să îl învețe, pentru că știe deja tot.”

Află mai multe despre: Povestea fotografiei în care Einstein scoate limba. Ce reacţie a avut fizicianul când a văzut-o publicată în presă

În trecut, el a fost invitat să studieze matematica într-o clasă superioară, dar părinții lui au considerat că „pentru dezvoltarea lui socială, e bine să rămână lângă copiii de aceeași vârstă cu el”. Fratele puștiului genial, Khalid, în vârstă de opt ani, speră și el să susțină testul Mensa când va fi mai mare.

image
image
image
image
image
image
incendiu nunta irak jpg
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
image
actualitate.net