Rasa Pischer Pitic

Ultima actualizare:

    Câinii din rasa Pinscher Pitic sunt energici şi jucăuşifoto: toateanimalele.ro
Câinii din rasa Pinscher Pitic sunt energici şi jucăuşifoto: toateanimalele.ro

Rasa Pinscher Pitic provine din Germania şi este foarte populară ca şi animale de companie. Exemplarele din această rasă au o înălţime cuprinsă între 25 şi 31 de cm, iar greutatea variază între 4 şi 6 kilograme.

Rasa Pinscher Pitic: Istoric

Această rasă are o vechime de peste 300 de ani şi aparţine familiei Pinscher-Schneizer. În Germania, rasa Pinscher Pitic a fost acreditată din 1895, iar în America de Nord în 1929. Este apreciat şi răspândit în multe ţări din Europa şi mai ales în SUA unde există şi un club al iubitorilor acestei rase.

Acest câine este o copie în miniatură a Pinscherului german, este mic, vioi, robust, cu musculatura bine distribuită. Capul este lunguieţ, craniul plat cu botul potrivit de lung, conic, cu nasul rotund şi negru. Ochii sunt de mărime mijlocie, uşor ovali şi de culoare închisă. Urechile sunt lăsate natural sau tăiate proporţional cu capul pentru a sta ridicate. Coada este tăiată şi ţinută sus. Blana este scurtă, dreaptă, moale, lucioasă şi bine lipită de corp. Aceasta poate fi unicoloră sau bicoloră şi anume: ruginie, maro, roşie, cafenie până la negru, şi negru cu pete brune sau cărămizii.

Rasa Pinscher Pitic: Personalitate

Este un câine isteţ, plăcut, activ, care latră cu orice ocazie, este curajos şi încrezător în propriile puteri, plin de viaţă, alert şi vigilent. Este devotat stăpânului, precaut cu străinii şi acceptă copiii dacă nu îl tachinează prea mult. Rasa Pinscher Pitic se înţelege cu alţi câini şi cu alte animale din casă. Rare ori are tendinţe de agresivitate faţă de alţi câini.

Rasa Pinscher Pitic: Îngrijire

Blana acestui câine are nevoie de un periaj ocazional, mai ales în perioada de năpârlire.

Rasa Pinscher Pitic: Condiţii de viaţă

Poate trăi atât în aer liber, cât şi în apartament. Deşi are un nivel de activitate mediu, îi place mişcarea şi joaca. Câinii din rasa Pinscher Pitic au nevoie de socializare şi dresaj.

Rasa Pinscher Pitic: Dresaj

Poate fi dresat uşor deoarece vrea şi poate să înveţe. Trebuie socializat de mic cu alte animale şi cu alţi câini pentru a nu surveni conflicte cu aceştia în timpul plimbărilor.

Rasa Pinscher Pitic: Utilitate

Rasa Pinscher Pitic a fost folosită în trecut la prinderea şobolanilor. Astazi este folosită la paza locuinţei şi ca animale de companie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rinocer1 jpg
sacelu baza de tratament
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
image png
euro valuta bani pixabay jpg
Caldura canicula vara FOTO Shutterstock
gandaci de bucatarie jpeg
menopauza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net