Remediile miraculoase care te scapă de vânătăile de pe corp. Ce poți face cu lămâia sau pătrunjelul

De cele mai multe ori, din cauza activităților zilnice riscăm să ne lovim de tot felul de lucruri, iar cel mai deranjat este faptul că ne trezim cu vânătăi pe piele. Ei bine, în acest sens există câteva remedii despre care puțini au știut.

Remedii pentru vânătăi / Sursă foto: Pixabay
Remedii pentru vânătăi / Sursă foto: Pixabay

Vânătăile pot părea inofensive, însă, în realitate acestea sunt leziuni minore ale țesuturilor moi, cauzate de ruperea vaselor de sânge sub piele. De regulă, acestea dispar într-o perioadă scurtă de timp, dar este recomandat să le ții sub supraveghere și să le tratezi din timp.

Remediile minune care vindecă vânătăile de pe corp

Există câteva metode naturale prin care nu numai că poți scăpa rapid de vânătăi, dar vei căpăta și o piele curată și sănătoasă. Ei bine, compresele cu apă rece reduc inflamația și stopează durerile, dacă le aplici de câteva ori pe zi, însă fără să le ții prea mult pe piele.

De asemenea, o altă soluție eficientă este lămâia. Potrivit cumsa.ro, câteva felii de lămâie aplicate pe zona afectată fac minuni. Poți folosi, totodată, și câteva felii de ceapă, asta dacă nu există leziuni deschise pe piele.

Cartoful este un remediu mai puțin cunoscut în tratarea vânătăilor. Pune o felie de cartof în zona afectată și las-o peste noapte pentru a accelera procesul de vindecare.

Oțetul de mere poate fi și el de ajutor. Compresele cu oțet de mere ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, însă este important să fie folosit doar dacă pielea nu este iritată și nu există răni deschise.

Pătrunjelul este un alt remedial natural. Transformat în pastă, acesta se aplică pe zonele cu vânătăi, iar la scurt timp vei vedea că încep să dispară, deoarece pătrunjelul este bogat în substanțe antiinflamatorii și antioxidante.

Frunzele de salvie, o altă variantă la care poți apela. Acestea se pune pe suprafața afectată timp de câteva zile. La fel poți proceda și cu frunzele de varză, care îți vor vindeca rapid vânătăile inestetice de pe corp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net