Rețeta de mici de la Cocoșatu' - secretul mititeilor bine făcuți a fost dezvăluit
Rețeta de mici de la Cocoșatu' a fost vânată ani de-a rândul de fanii mititeilor. Gustul și aroma acestui preparat sunt unice.
A fost dezvăluită rețeta de mici de la Cocoșatu', celebrul restaurant bucureștean din zona Aeroportului Băneasa care este atât de renumit pentru preparatele sale.
Întotdeauna s-a zvonit că rețeta de mici de la Cocoșatu' ar fi secretă și că există anumite ingrediente sau metode de preparare care fac ca preparatele să aibă gustul acela unic care i-a adus renumele terasei.
Rețeta de mici de la Cocoșatu' - cum a început legenda
Rețeta de mici de la Cocoșatu' face furori printre clienții din București dar și din alte părți care vin să poposească doar câteva ceasuri pe meleagurile din Capitală.
Legenda despre Rețeta de mici de la Cocoșatu' a luat naștere încă din anul 2006, odată cu înființarea restaurantului cu specific românesc, care este mai degrabă o terasă acoperită.
În timp foarte scurt, terasa și-a căpătat renumele pentru mititeii săi gustoși și pentru bucătarul șef, Nea Sandu, care ar deține secretul din rețeta de mici de la Cocoșatu'.
Zvonurile susțin că Nea Sandu ar fi fost plătit în vremurile bune cu 2500 de euro pe lună pentru a păstra sectretul despre rețeta de mici de la Cocoșatu'.
Rețeta de mici de la Cocoșatu' - ingrediente
Rețeta de mici de la Cocoșatu' are ingrediente obișnuite, pe care într-o formă sau alta le-ați folosit dintotdeauna la prepararea mititeilor.
Dacă vreți să dați gust exact ca în rețeta de mici de la Cocoșatu', vă invităm să respectați exact atât ingredientele cât și modul de preparare.
Lista de ingrediente pentru rețeta de mici de la Cocoșatu' este următoarea: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.
Rețeta de mici de la Cocoșatu' - mod de preparare
Mici - rețeta originală a lui Cocoșatu'
Abia la modul de preparare, rețeta de mici de la Cocoșatu' are secretele ei care fac diferența față de alte rețete. În primul rând trebuie să aveți răbdare în prepararea lor, deoarece aceasta se întinde pe parcursul a cel puțin 3 zile.
Mod de preparare rețeta de mici de la Cocoșatu': pasta de mici
În primul rând, se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă de oase de vită, timp de o oră și pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.
După ce este frământată timp de o oră carnea tocată, urmează să fie pusă la rece timp de o zi întreagă, apoi frământată din nou, dar de această dată cu zeamă de usturoi. Compoziția rezultată se pune din nou la rece și se mai ține o zi.
Când se pun micii la grătar
Abia în cea de-a treia zi se formează mititeii și se vor unge cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.
După ce ați făcut rețeta de mici de la Cocoșatu', vă dorim poftă bună.