Revoltă în New York. Un celebru Youtuber, arestat pentru incitare la violență

Isterie în orașul New York. Mii de oameni s-au bătut și au blocat străzile, după ce vloggerul Kai Cenat le-a spus fanilor săi să vină în Union Square, unde le-a promis că le va da sute de console video gratis, vineri după-amiază.

Mii de oameni s-au adunat în Union Square, chemați de influencerul Kai Cenat (Foto: GettyImages)
Mii de oameni s-au adunat în Union Square, chemați de influencerul Kai Cenat (Foto: GettyImages)

Kai Cenat le-a promis fanilor săi că le va da gratuit 300 de console PlayStation. Se pare că nu se aștepta să vină peste 2.000 de persoane în Union Square, iar asta a pornit un adevărat haos pe străzi. Doar intervenția poliției a mai calmat un pic spiritele.

Oamenii au început să fie violenți

Influencerul a fost arestat, fiind acuzat de incitare la revoltă și adunare ilegală. Mulțimea agitată de oameni a determinat poliția din New York (NYPD) să activeze un răspuns de „Nivel 4” – cel mai înalt nivel de răspuns la dezastre. Unii dintre fanii lui Kai Cenat au venit înarmați cu topoare și au început să comită acte de violențe față de poliție și de public, potrivit New York Post. „Au fost oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte luate de la șantierul din apropiere. De asemenea, indivizii aprindeau artificii, le aruncau către poliție, chiar unul în celălalt”, a declarat Jeffrey Maddrey, șeful NYPD.

Kai Cenat nu avea aprobare pentru acest eveniment, realizat în colaborare cu Fanum, o altă vedetă Youtube din Bronx, relatează news.ro. Cenat a ajuns în atenția presei internaționale în martie, după ce a doborât recordul pentru atragerea celor mai mulţi abonaţi pe Twitch, ajungând la 300.000. Twitch este o platformă de livestreaming, unde oamenii joacă de obicei jocuri video, în timp ce stau de vorbă cu urmăritorii lor.

Înainte de asta, Cenat a lansat o campanie non-stop, pentru a-şi mări numărul de abonaţi. El a reușit să se joace, să doarmă, să mănânce și să aducă mai mulți invitați, toate în faţa camerei, 24 din 24 de ore - timp de 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net