„Revoluția” TVR! Televiziunea publică pregătește schimbări importante și multe surprize

image

Noua șefă a TVR, Ramona Săseanu, este pusă pe fapte mari. Și-a propus să redea succesul televiziunii publice și să recâștige telespectatorii pierduți în ultimii ani, mizând pe emisiuni dinamice, atractive, diverse. Cuvintele cheie sunt: informare, educare și divertisment. Directorul interimar a dezvăluit pentru Click! strategia și surprizele pe care le pregătește în perioada următoare.

„Pentru viitorul imediat, la TVR1 ne propunem o grilă de vară ce conține mai multe evenimente și transmisii importante: Olimpiada de la Tokyo, Festivalul Enescu, Festivalul TIFF, Gala UNITER, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Gala Crucii Roşii, dar şi altele. În condiţiile mandatului interimar, vom implementa toate schimbările care se pot realiza imediat, în scopul revenirii televiziunii publice la misiunea clară, definită de lege, respectiv de slujire a interesului public. Aceasta este, în principal, fişa postului pentru TVR – interesul public: reflectarea vieţii politice, a deciziilor luate de autorităţi, decizii care ne afectează viaţa, cum se cheltuiesc bugetele, care sunt investiţiile, cum evoluează salarizarea, economia, educaţia, finanţele şi nu în ultimul rând domeniul sănătăţii. Nu vom cădea în capcana confuziei dintre interesul public şi interesul publicului - adică tot ceea ce atrage audienţă facilă (cancan, scandaluri şi/sau evenimente care sunt pe placul televiziunilor comerciale)”, a anunțat Ramona Săseanu.

Ce schimbări vor fi la fiecare televiziune

  • TVR 1 se dorește a fi un post generalist care să atragă un public divers ca vârstă și ca pregătire intelectuală, dar în același timp echilibrat ca gen. Va fi definitivată o grilă de toamnă, cu scopul de a-i creiona o identitatea clară, care lipsește de prea mult timp. Vor rămâne în continuare proiectele consacrate: Profesioniştii (Eugenia Vodă), Garantat 100% (Cătălin Ştefănescu), Vedeta Populară (Iuliana Tudor), Izolaţi în România (Dite Dinesz), Viaţa Satului, Tezaur Folcloric, Nocturne (Marina Constantinescu), Telecinemateca, Teleenciclopedia, Dosar România. „Vom încerca să le promovăm mai mult şi să le repoziționăm cât mai bine în programele TVR. Totodată, ne propunem să realizăm o nouă structură de programe, care să cuprindă emisiuni și filme noi, interesante”.
  • TVR 2 este un canal modern, de atitudine şi dinamic, un canal dedicat întregii familii, bazat pe trei elemente definitorii pentru societate: FAMILIE – EDUCAŢIE – TRADIŢIE.
  • TVR 3 are un conținut specific vieții comunităților locale. În grila TVR 3 se regăsesc producții regionale cu acoperire națională: emisiuni informative, dezbateri pe teme sociale, economice și politice, divertisment, reportaje, documentare, sport, filme artistice în limbile minorităților din România, filme românești și teatru.
  • TVR Internaţional se adresează românilor de peste hotare, informându-i despre ce se întâmplă în ţara de origine, printr-o selecţie de programe premium ale TVR, precum şi prin programe speciale dedicate acestora.
  • „De asemenea, analizăm dacă formula în care funcționează studiourile teritoriale este cea mai bună, dacă ele ar putea fi mai flexibile și ar putea deservi mai bine televiziunea centrală. Consolidarea activităţii studiourilor teritoriale prin actualizarea grilei de programe precum şi dezvoltarea studioului TVR Moldova, din Chișinău, reprezintă o altă prioritate a mandatului pe care-l am. Sunt încrezătoare că televiziunea publică o să redevină un reper de echilibru, performanţă şi profesionalism pentru mass-media din România”, a concluzionat Ramona Săseanu.

Cine este Ramona Săseanu

image
Ramona Săseanu este noul director general interimar al TVR

Noua șefă a TVR a preluat mandatul în urmă cu o lună, după ce parlamentul a respins Raportul Televiziunii Române pe ultimii 3 ani, iar Consiliul de Administrație, în frunte cu Doina Gradea, a fost demis. Ramona Săseanu vine de la TVR Craiova și are o experiență în domeniu de 25 de ani, ea lucrând în trecut și la posturi comerciale. „Am cunoscut aici oameni care doresc să construiască o nouă imagine a televiziunii publice și să recâștigăm din publicul pe care l-am pierdut. TVR este televiziunea care, din întreg peisajul media românesc, are cele mai importante resurse tehnice, materiale și mai ales umane. Dintre acestea, resursa umană este cea care trebuie repoziționată pentru realizarea unor programe, a unor emisiuni cât mai aproape de realitatea imediată, o realitate care este într-o permanentă schimbare tehnologică”, a mai declarat Ramona Săseanu.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
Soldații ucraineni au recucerit Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine
taul mare rosia jpeg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg