Roaba asta atinge o viteză de 85 km/h! A ajuns în Cartea Recordurilor

Dylan Phillips (38 de ani), un mecanic auto din Pembrokeshire, Anglia, a stabilit recent un record mondial Guinness pentru cea mai rapidă roabă din lume. El a construit un vehicul capabil să ajungă la viteze de până 84 km/h. Ideea unei roabe motorizate super-rapide i-a venit într-un bar, după câteva pahare de băutură, iar Dylan a decis că este tocmai genul de proiect nebunesc la care dorea să lucreze, relatează Oddity Central.

Cea mai rapidă roabă din lume
Această roabă cu motor a doborât un record mondial (Foto: Arhiva personală)

A început să construiască roaba în magazia lui din Crymych. „Am construit roaba pentru distracție, apoi a fost pusă întrebarea dacă există un record de viteză pe uscat pentru asta.”, a declarat Phillips pentru BBC. „Așa că am decis să fac ceva cu această mașinărie prostească pe care am construit-o”. Phillips a stabilit recordul Guinness la evenimentul Straightliners Speed ​​Week 2024, de la Elvington Airfield din Yorkshire. După ce a terminat două curse pe traseul de 100 m, mecanicul englez a doborât vechiul record de viteză (74 km/h), atingând 84 km/h.

Viteza poate să nu pară foarte impresionantă dacă vorbim de o mașină sau de o motocicletă, dar este incredibil de rapidă și periculoasă pentru o roabă fără suspensie și doar frâne pe roțile din față. Unde mai pui că este și extrem de incomodă. Cu toate acestea, Dylan Phillips nu s-a lăsat bătut și tot a reușit să meargă pe ea.

 „Este incomodă și terifiantă. Încetinirea este problema – are doar frâne în partea din față. Nu am avut vreo accidentare cu ea, dar este pur și simplu incomodă. Devine dureros după câteva ture pentru că nu are suspensie și doar te zguduie.”, a mai spus Dylan Phillips.

Recordul lui Dylan a fost confirmat de Guinness World Records în luna mai, dar până acum au fost făcute publice foarte puține detalii tehnice despre roaba lui motorizată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
Daniel Ionescu 467x350 jpg
strada pietoni jpeg
casa 7 dormitoare zoopla jpg
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net