Cea mai rapidă dronă din lume! Poate atinge o viteză incredibilă

Luke Bell și tatăl său Mike au făcut echipă pentru a crea cea mai rapidă dronă din lume, care zboară cu o viteză maximă medie de 480 km/h. Cei doi locuiesc în Western Cape, Africa de Sud, și au petrecut câteva luni proiectând, testând și, în cele din urmă, pilotând drona.

Imagien cu drona Peregreen 2, cea mai rapidă dronă din lume care a ajuns în Cartea Recordurilor
Drona Peregreen 2 a ajuns în Cartea Recordurilor (Foto: Guinness World Records)

Numit Peregreen 2, aparatul de zbor a primit un titlu mondial pentru cea mai mare viteză la sol a unei drone cu telecomandă (RC) alimentată pe baterie. Acest model vine după ce primul Peregreen a atins o viteză de 397 km/h, însă acesta nu a fost recunoscut de Cartea Recordurilor Guinness. Nemulțumiți de acest lucru, Luke și Mike s-au întors în atelier și, după mai multe disfuncționalități în testare, inclusiv fire și baterii supraîncălzite, au fost gata să „zboare” cu o nouă dronă.

Drona Peregreen 2 are carcasa din fibră de carbon

Pentru a fi recunoscută oficial ca deținătoare a titlului mondial, drona a trebuit să finalizeze cu succes două curse de zbor în direcții opuse. Conform lui Luke și lui Mike, ea poate atinge o viteză maximă de 510 km/h, ceea ce înseamnă că poate parcurge 142 de metri într-o singură secundă. Recordul a fost înregistrat însă la 480 km/h, făcându-se o medie între cele două zboruri.

Carcasa din fibră de carbon o face ușoară și poate fi controlată mai bine. Aceasta a fost imprimată 3D, apoi i s-au instalat motoare și baterii. A urmat o reproiectare completă a formei dronei pentru a o face mai aerodinamică.

Aceasta nu a fost prima incursiune a familiei Bell în inginerie și tehnologie. Mike, care este arhitect, a proiectat incredibilul stadion Mbombela din Africa de Sud, care a fost folosit pentru a găzdui patru meciuri la Cupa Mondială FIFA 2010. Luke este un creator de conținut, care examinează și testează adesea drone pe canalele sale YouTube și Instagram. Totodată, el este ambasador pentru compania Sony.

Anul trecut am creat cea mai rapidă dronă din lume, dar întotdeauna am simțit că este un fel de prototip și nu destul de rapidă. Anul acesta, eu și tatăl meu am decis să îmbunătățim fiecare aspect al dronei originale Peregreen pentru a face acest model epic”, a explicat Luke.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net