Rolul sexului în căsnicie

Ultima actualizare:

    Sexul este important în căsnicie mai ales pentru legătura afectivă, emoţională şi fizică pe care o creează între partenerifoto: 123RF
Sexul este important în căsnicie mai ales pentru legătura afectivă, emoţională şi fizică pe care o creează între partenerifoto: 123RF

Viaţa sexuală în cuplu are o mare însemnătate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi din acest motiv nu trebuie evitată. Pe de altă parte, rolul sexului în căsnicie este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază într-o relaţie.

Sexul este important în căsnicie mai ales pentru legătura afectivă, emoţională şi fizică pe care o creează între parteneri. De aceea, nu trebuie neglijat acest aspect indiferent de durata relaţiei.

Menţine armonia dintre parteneri

Armonia dintre parteneri conduce la un confort ridicat în relaţie, ceea ce creşte afecţiunea în cuplu şi facilitează intimitatea. Sexul ajută la eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii) care vă dau o stare de bine şi vă ajută să vă relaxaţi, vă eliberează mintea de tensiune şi stres. Nu treceţi cu vederea peste importanţa sexului în căsnicie, deoarece vă menţine echilibrul mental, în timp ce lipsa lui creşte nivelul de stres şi frustrare, deteriorând relaţia.

Este liantul unei relaţii durabile

Specialiştii în sexologie au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant şi au o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt mult mai fericite decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce. Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.

Întăreşte legătura emoţională

O viaţă sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru a avea o căsnicie fericită. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu. În principiu, sexul devine din ce în ce mai important într-o relaţie pe măsură ce înaintează în timp, principalul motiv fiind nivelul de conexiune dintre parteneri. Inclusiv compatibilitatea sexuală are un rol extrem de important în stabilirea priorităţii sexului în relaţia de cuplu.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net