S-a inventat înghețata care nu se topește
Tuturor ne place înghețata și toți o căutăm în zilele toride de vară. Cu toate acestea, faptul că se topește doar la câteva minute de la scoaterea din frigider, uneori poate să-ți dea bătăi de cap. Ei bine, problema a fost rezolvată de japonezi, care au inventat înghețata care nu se topește.
Oamenii de știință de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Kanazawa au descoperit, din greșeală, un element care face înghețata să nu se topească. Cercetătorii au cerut unui expert în patiserie să creeze un desert folosind polifenol extras din căpșuni, însă bucătarul le-a spus că îi este imposibil să folosească acest ingredient, deoarece odată adăugat în crème acestea se întăresc imediat de la el.
”Lichidul polifenolic are proprietăți care fac dificilă separarea apei și a uleiului, astfel încât o înghețată care îl conține este capabilă să rețină forma inițială a cremelor pentru o perioadă mai lungă decât de obicei și se topește mult mai greu”, a declarat Profesorul Tomihisa Ota de la Universitatea Kanazawa, potrivit CNT.
Înghețata care nu se topește și-a câștigat déjà adepții, produsul fiind comercializat încă din aprilie în Kanazawa, Osaka și Tokyou.
„Când a fost aplicată căldură dintr-un uscător într-o cameră cu aer condiționat, o înghețată de vanilie cumpărată de la un magazin obișnuit a început să se topească aproape instantaneu. Înghețata Kanazawa și-a păstrat forma originală chiar și după cinci minute”, spune un reporter japonez care a încercat produsul.