Șapte teorii ale conspirației care s-au dovedit adevărate


    Unele teorii ale conspirației s-au dovedit realeFoto AP
Unele teorii ale conspirației s-au dovedit realeFoto AP

Teoriile conspirației sunt, de regulă, idei ieșite din comun, de-a dreptul bizare care încearcă să explice anumite fenomene. Unele dintre aceste teorii oferă explicații mult prea fanteziste, astfel încât oamenii le ironizează. Însă, odată cu trecerea timpului, cele care păreau hilare la vremea când au apărut s-au dovedit a fi reale.

Conform ViralNova.com, trecerea timpului a făcut că unele teorii ale conspirației care păreau simple glume la vremea apariției lor, să fie cât se poate de adevărate. O asemenea întorsătură de situație ne face să luăm ceva mai în serios astfel de teorii.

1. Mafia americană

           

Azi știm că mafia americană a fost prezentă în Statele Unite de mult timp, chiar înainte ca Al Capone să jefuiască orașul Chicago în perioada Prohibiției. Până în 1963 însă, FBI nu știa nimic de afacerile ilegale care se extindeau din umbră – până în momentul în care Joseph Valachi a devenit primul gangster care a făcut publice secretele organizației mafiote. A ieșit la iveală nu doar că Mafia era implicată în multe crime și trafic de droguri, dar aceasta i-a și mituit pe politicieni pentru a rezista.

2. Incidentul din Golful Tonkin

Mafia era implicată în multe crime și trafic de droguri
Mafia era implicată în multe crime și trafic de droguri

În anul 1964, în timpul Războiului din Vietnam, nava militară americană USS Maddox, a fost atacată de trei nave mai mici nord-vietnameze fără vreun avertisment. Acest lucru l-a determinat pe președintele Lyndon B. Johnson să intensifice conflictul și să trimită mult mai multe trupe împotriva așa-zisei amenințări comuniste vietnameze. Marea problemă legată de acest incident a fost că în realitate nu a avut loc, fiind de fapt o minciună care nu a putut fi dovedită până când s-au declasificat dosarele războiului.

3. Proiectul MKUltra

În realitate, nava USS Maddox nu fusese atacată
În realitate, nava USS Maddox nu fusese atacată

În 1953, CIA începuse un proiect secret prin care s-a încercat descoperirea de noi tehnici de tortură prin controlul minții. Subiecților (umani) le-a fost administrată o substanță numită LSD (acid lisergic dietilamid) care le afecta în mod grav creierul. Abia după 20 de ani aceste practici au fost scoase în afara legii.

4. Experimentul Sifilisul Tuskegee

LSD afectează creierul
LSD afectează creierul

Astăzi este considerat un experiment scandalos prin care s-a comis abuz rasial, dar în Statele Unite a funcționat timp de 40 de ani. A început în timpul Marii Depresiuni din 1932 când sute de bărbați afro-americani săraci, crezând că primeau îngrijiri medicale din partea guvernului, ei erau de fapt infectați cu sifilis. Guvernul nu a avut nicio intenție de a-i vindeca, argumentând că a fost totul pentru studiul științific.

5. Azbestul

Nu au fost îngrijiți, ci îi infectau cu sifilis
Nu au fost îngrijiți, ci îi infectau cu sifilis

Mult timp s-a crezut că azbestul a început să fie extras și folosit în urmă cu 4.000 de ani, dar, de fapt, acesta a fost exploatat masiv începând cu secolul al XIX-lea. Companiile de construcții l-au folosit pentru izolarea clădirilor. Până la începutul secolul XX, s-a dovedit că azbestul producea grave probleme respiratorii și chiar cancer. Acest lucru nu a oprit companiile să renunțe la azbest și au făcut tot posibilul pentru a ține ascunsă provenința cancerului.

6. Operațiunea Mockingbird

Azbest
Azbest

Credeți că astăzi mass-media sunt corupte? La începutul anilor 1950, CIA a lansat un program secret prin care îi obliga pe jurnaliștii americani să transmită prin diverse modalități viziunea CIA despre Războiul Rece. Propaganda a funcționat până în 1976 când a fost abolită de președintele George H. W. Bush.

7. Afacerea milițiilor anti-socialiste

Jurnaliștii erau obligați să transmită o anumită perspectivă despre Războiul Rece
Jurnaliștii erau obligați să transmită o anumită perspectivă despre Războiul Rece

În timpul celui de-al doilea mandat al lui Ronald Reagan, Casa Albă a autorizat livrarea de arme Iranului în schimbul eliberării a șapte ostatici americani și fondarea unor miliții anti-socialiste în Nicaragua. În cele din urmă a ieșit la lumină cazul, dar deși au fost mulți condamnați pentru delictul comis, Reagan a fost achitat.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
cub lensa animat gif
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif