Schelete bizare de uriași, descoperite într-un cimitir vechi de 5.000 de ani


    Au fost descoperite mai multe schelete de uriași în estul ChineiFoto: captură foto/Youtube
Au fost descoperite mai multe schelete de uriași în estul ChineiFoto: captură foto/Youtube

În estul Chinei au fost descoperite mai multe schelete umanoide de statură neobișnuit de mare pentru vremurile străvechi și pentru acest areal. Oamenii de știință cred că sunt vechi de 5.000 de ani.

Cercetătorii au descoperit scheletele într-un cimitir antic, lângă orașul Jinan, din estul Chinei, precizează Daily Star. Rămășițele găsite în morminte par să fi avut o statură mult mai mare față de oamenii din acea perioadă și luându-se după modalitatea în care au fost înmormântați, aceștia trebuie să fi avut un statut important în societate.

Experții sunt de părere că acești oameni ar fi ajuns să aibă staturi atât de mari datorită alimentației foarte bogată în nutrimente. După standardele moderne, aceste schelete nu sunt neobișnuit de înalte (au în jur de 1,92 înălțime), dar comparativ cu chinezii care trăiau atunci în acea regiune, erau adevărați uriași.

În situl arheologic, cercetătorii au descoperit ruinele a 104 case, 205 morminte și 20 de gropi folosite în trecut pentru sacrificii. În această regiune, fusese cel mai probabil, în urmă cu 5.000 de ani, un sat.

Fang Hui, decanul Universității Shandong, susține că datorită faptului că agricultura se dezvoltase foarte mult în acele timpuri, oamenii au putut avea la dispoziție hrană mult mai diversificată și mai hrănitoare, care în timp, le-a adus schimbări fizice semnificative. Acești oameni au trăit în perioada târzie a Neoliticului, făcând parte din civilizația formată în valea Fluviului Galben.

Oamenii de știință au observat că scheletele găsite au mărimi considerabile chiar și comparativ cu chinezii din epoca modernă, a căror înlțime medie ajunge undeva la 1,76. Alături de rămășițe au fost descoperite și vase din lut și obiecte din jad. Nu este pentru prima dată când au fost găsite schelete umanoide uriașe. Tot anul acesta, au fost scoase la lumină astfel de rămășițe bizare și în Iran.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
FotoJet (8) jpg
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg