Se roagă la marijuana

simeon stalpnicul png
Altarul este pictat în culori vii, cu simboluri moderne

Mare e grădina lui Dumnezeu! Şi în Denver, Colorado, mulţi dintre cei care au sărit gardul au acuma propria lor biserică. Steve Berke, un absolvent al Universităţii Yale, a inaugurat prima catedrală a Bisericii Internaţionale a Cannabisului şi slujeşte pentru cei care vin cu jointuri.

Steve Berke a primit în dar de la părinţii lui care aveau o agenţie imobiliară o clădire care timp de 113 ani a fost biserică. Iniţial a vrut să o demoleze şi să ridice un bloc, însă i-a venit o altă idee: a înfiinţat Biserica Internaţională a Marijuanei şi s-a trezit peste noapte inundat de adepţi.

simeon stalpnicul png
Nimeni nu vine nefumat la biserică

„Iniţial stăteam de vorbă cu nişte prieteni despre clădire şi la un moment dat unul a zis: ce ar fi să o păstrăm ca Biserică, dar să îi dăm o altă faţă”, a declarat pentru The Guardian americanul de 30 de ani. Aşa că, la 20 aprilie 2016, Berke a ţinut prima slujbă în altarul bisericii vopsite în culori vii, cu forme alegorice suprarealiste, de un artist venit din New York.

simeon stalpnicul png
Iconiţele adepţilor sunt mici brelocuri colorate sub formă de frunze de cannabis

Aici slujba, are tematica înălţării, privită ca stare produsă de marijuana. Marijuana a fost legalizată în Colorado în 2000, iar între 2009 şi 2012 a putut fi consumată şi în spaţiile publice în scop recerativ. Astfel, în 2016 vânzarea de marijuana a produs încasări de 1 miliard de dolari. Steve Berke crede că biserica lui este „un manifest despre libertate, are influenţe dogmatice budiste, rastafariene şi păgâne şi are ca scop autodescoperirea spirituală”. Slujba începe după ce toată lumea din biserică a fumat cel puţin un joint, şi durează câteva minute. Iconiţele pe care adepţii marijuanei le iau acasă sunt nişte mici brelocuri cu forma frunzei de marijuana.

cub florin zamfirescu png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
telefon mobil jpg
The Oppidum propune cel mai mare buncăr pentru miliardari din lume FOTO Oppidum/Mega
Bruce Willis FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg