Sexul şi durerile de cap. Iată ce trebuie să aveţi în vedere când vă confruntaţi cu o asemenea problemă

Ultima actualizare:

    Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de capfoto: 123RF
Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de capfoto: 123RF

Durerile de cap din timpul actului sexual sunt date în special de vasodilataţia din acel moment. Este o stare care apare destul de rar şi afectează în special persoanele mai sensibile, predispuse migrenelor. Majoritatea durerilor de cap produse de actul sexual nu indică o afecțiune gravă. În unele cazuri, însă, pot fi semnul unei probleme grave de sănătate, de exemplu la nivelul vaselor de sânge care alimentează creierul.

Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de cap. 1% dintre femei şi bărbaţi trăiesc orgasmul implicit cu dureri de cap. Durerea se instalează subit, imediat după orgasm şi este descriesă de multe persoane ca fiind asemănătoare unor pulsaţii puternice sau a unor înţepături de cuţit, pe o parte a capului, de regulă.

De cele mai multe ori, de vină pentru aceste dureri sunt creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac ca urmare a excitării şi a efortului fizic din timpul actului sexual. Ca urmare, vasele de sânge din creier se dilată şi aplică presiune pe structurile cerebrale învecinate, generând durerea. Ea nu trebuie să vă alarmeze foarte tare. Doctorii recomandă în acest caz analgezice luate cu o oră, înainte de actul sexual.

Nu neglijaţi durerile severe!

Există şi situaţii, din fericire destul de rare, când durerea de cap apărută în timpul sau imediat după contactul sexual poate semnala o problemă gravă, care trebuie să ne trimită de urgenţă la spital: o hemoragie cerebrală cauzată de ruperea unui anevrism (vas de sânge dilatat). Ea survine pe fondul creşterii tensiunii arteriale în urma excitării şi efortului fizic. Durerea în asemenea cazuri este foarte puternică, insuportabilă şi nu dispare după administrarea de medicamente analgezice sau antiinflamatoare.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net