Sfânta Parascheva 2022. Imagini în prima zi de la pelerinajul Sf. Parascheva

Ultima actualizare:

Sfânta Parascheva 2022 prima zi pelerinaj. O mulțime de credincioși au venit să se închine la moaștele Sfintei Paracheva, în cadrul primei zile de pelerinaj, ce s-a desfășurat la Catedrala Mitropolitană din Iași. Imagini impresionante de la eveniment arată cum zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul orașului încă de dimineață. 

sfanta parascheva 2022 prima zi pelerinaj (sursa FOTO YT Doxologia)

Cum a arata prima zi din pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iasi 2022

Sfânta Parascheva 2022 prima zi de pelerinaj. Moment important pentru orașul Iași, care timp de trei zile se va transforma în Capitala ortodoxiei, căci peste 170.000 de credincioși au venit cu mic cu mare în dimineața de vineri 14 octombrie, pentru a asista la liturghia organizată în cinstea Sfintei Parascheva, oficiată de IPS Teofan.

Oamenii au împânzit străzile din fața Catedralei Mitropolitane,, din Iași, astfel că până la orele 9:00, peste 171.000 de credincioși trecuseră deja pe la racla Sfintei Parascheva și alți 15.000 așteptau la o coadă de 3 kilometri și jumătate pentru a se ruga la moaște.

Sfânta Parascheva 2022 prima zi pelerinaj. Slujba de liturghie a fost oficiată de ÎPS Teofan, alături de alți 26 de înalți prelați de la alte episcopii din țară, dar și de peste hotare. ÎPS Teofan a ținut o liturghie emoționantă, iar persoanele din primele rânduri au ascultat cu mult entuziasm și speranță vorbele părintelui. 

Cei mai mulți dintre oamenii care au luat parte la prima zi de pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva au venit cu cărți de rugăciuni, pomeni, au depus acatiste pentru cei dragi și au luat aghiasmă din butoaiele de lemn așezate lângă moaște.

Sfânta Parascheva 2022 prima zi pelerinaj. Racla Sfintei Parascheva a fost așezată pe un soclu adăpostit de un baldachin decorat cu flori albe și roz, pe unde credincioșii treceau clipă de clipă pentru a se ruga și a săruta icoana.   

În ciuda mulțimii extrem de numeroase, prima zi de pelerinaj de Sfânta Parascheva s-a desfășurat fără incidente. Forțele de ordine și-au făcut și ele treaba și au patrulat constant în centrul Iașiului, călare pe armăsari, însă din fericire nu a fost nevoie de intervenție. 

Sfânta Parascheva 2022 prima zi pelerinaj. Cate persoane sunt așteptate pe 14 octombrie la Iași

Sfânta Parascheva 2022 prima zi pelerinaj. În cadrul primei zile de pelerinaj își făcuseră apariția până la ora 12:00 aproape 200.000 de credincioși, iar până la sfârșitul zilei se preconizează că vor mai continua să vină oameni din toate colțurile țării, în fața Mitropoliei din Iași, pentru a se închina la racla Sfintei. 

În România, peste 40.000 de oameni își celebrează onomastica de ziua Sfintei Parascheva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net