Sfâșietor! Un copil mănâncă din gunoaie, dar nimeni nu-l bagă în seamă

Ultima actualizare:

    Copilul mănâncă din gunoi, dar toți îl ignorăfoto: captură video/ Mirror.co.uk
Copilul mănâncă din gunoi, dar toți îl ignorăfoto: captură video/ Mirror.co.uk

Un copil a fost filmat în timp ce căuta mâncare în gunoaie. Tânărul era murdar pe față, iar hainele lui erau pline de noroi. Cu toate acestea, nimeni nu s-a oprit să îi dea o mână de ajutor. Oamenii de pe stradă au trecut pe lângă el ca și cum n-ar exista, iar unii chiar s-au oprit să arunce gunoaie în coșul din fața lui.

Totuși, băiețelul nu a trecut neobservat. Mulți l-au privit cu milă, însă nimic mai mult, pentru că, apoi, i-au întors spatele. Totul s-a întâmplat într-o zonă aglomerată din suburbia Newmarket, localizată în Auckland, Noua Zeelandă, potrivit mirror.co.uk. Acțiunea a fost organizată de poliția locală, tânărul nefiind în realitate un cerșetor, ci un actor.

Abia la sfârșitul videoclipului, copilul este observat de niște adolescente. „Ești în regulă? Ești sigur că ești bine? Unde sunt părinții tăi? Vrei bani?”, îl întreabă fetele. Filmulețul se încheie cu sloganul „Îți pasă destul de mult încât să fii polițist?”. Experimentul a fost realizat în scopul unei campanii de recrutare condusă de poliția locală, care își propune să adune peste 400 de ofițeri noi anul acesta.

„Mergi pe o stradă aglomerată. Vezi un băiat tânăr, poate de 10 ani, mâncând din coșul de gunoi. Arată murdar, obosit, înfometat și mizerabil. Ce ai face? Ai trece pe lângă el și l-ai ignora? Sau ai opri să vezi dacă este în regulă?”, spune un comunicat al autorităților. Polițiștii caută oameni cărora să le pese de cei din comunitatea lor, oameni care nu ar trece pe lângă un copil abandonat fără să le pese.

„Abordarea aceasta este nouă și diferită și are o legătură strâncă cu valoarea empatiei în poliție. Ne ajută să spunem o poveste convingătoare despre tipul special de persoană care alege să fie ofițer de poliției. Iar în același timp, apelează la oamenii din comunitate care gândesc la fel, să ni se alăture”, a declarat deputatul șef al afacerilor publice în cadrul Poliției din Noua Zeelandă, Karen Jones.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net