Speran╚Ť─â, ├«n vreme de coronavirus: ce ini╚Ťiativ─â rom├óneasc─â ne poate oferi siguran╚Ť─â la birou?

image
Cre╚Öterea gradului de imunizare a cl─âdirilor de birouri este o ╚Öans─â pentru ca noi to╚Ťi s─â ne putem relua activitatea normal─â. foto: Shutterstock

Mijloacele de transport ├«n comun ╚Öi locul de munc─â sunt principalii factori ce ne pot vulnerabiliza ├«n aceast─â perioad─â. Dac─â ├«n cazul transportului siguran╚Ťa noastr─â depinde exclusiv de ac╚Ťiunea autorit─â╚Ťilor, la locul de munc─â putem vedea ├«ns─â, ac╚Ťiuni ferme ale mediului de afaceri privat care are acum un nou standard de clasificare a rezilien╚Ťei cl─âdirilor.

Cu un num─âr al cazurilor care cre╚Öte alarmant de la o zi la alta, pandemia de COVID-19 pare s─â ne dea b─ât─âi de cap pentru mult timp de acum ├«ncolo. Economia ╚Öi via╚Ťa social─â, greu ├«ncercate ├«n ultimele luni, pot privi cu speran╚Ť─â atunci c├ónd inventivitatea este pus─â ├«n slujba cre╚Öterii gradului de securitate sanitar─â ├«n mediile publice. Cre╚Öterea gradului de imunizare a cl─âdirilor de birouri - locurile ├«n care reziden╚Ťii ├«╚Öi petrec cea mai mare parte a unei zile - este o ╚Öans─â pentru ca noi to╚Ťi s─â ne putem relua activitatea normal─â. 

Acest lucru poate fi ob╚Ťinut prin implementarea unui nou standard, care s─â creasc─â gradul de imunitate al oric─ârei cl─âdiri de birouri, dup─â un model inspirat de normele aplicate deja ├«n domeniul sanitar. Liviu Tudor, fondator ╚Öi pre╚Öedinte al RABO, pre╚Öedinte ├«n func╚Ťie al European Property Federation ╚Öi fondator al Genesis Property, a ini╚Ťiat un set de m─âsuri de preven╚Ťie ╚Ťintite c─âtre proprietarii cl─âdirilor de birouri, sub umbrela IMMUNEÔäó Building Standard. Aceast─â platform─â open source prevede peste 100 de recomand─âri ce vizeaz─â proiectarea ╚Öi utilizarea unei cl─âdiri zi de zi, ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â sporit─â. 

Potrivit noului standard, echipele de Facility Management ale parcurilor de birouri ar trebui s─â ofere reziden╚Ťilor facilit─â╚Ťi adaptate la noul context. Printre acestea se num─âr─â camerele de carantin─â, spa╚Ťiile de depozitare destinate materialelor de protec╚Ťie sanitar─â, accesul f─âr─â contact fizic ├«n diferite ├«nc─âperi, aerul filtrat suplimentar sau vopseaua cu propriet─â╚Ťi antibacteriene. La acestea se adaug─â o echip─â de profesioni╚Öti special instrui╚Ťi care au sarcina de a monitoriza permanent parametrii de siguran╚Ť─â. IMMUNE Building StandardÔäó a suscitat un interes sporit din partea presei interna╚Ťionale ╚Öi este ├«n curs de implementare ├«n Novo Park ╚Öi West Gate, dou─â parcuri de business de clas─â A ce g─âzduiesc companii precum Luxoft, Infineon, HPE, HP, Garanti BBVA, Accenture, Societe Generale European Business Services, Ericsson, Siemens, Citibank sau Medicover.

Ca urmare a evalu─ârii realizate de un corp de exper╚Ťi independen╚Ťi, fiecare cl─âdire ce aspir─â la dob├óndirea acestui standard prime╚Öte un calificativ, pe baza eficacit─â╚Ťii constatate de un evaluator independent. Astfel, imobilul poate fi desemnat drept Strong, Powerful sau Resilient, potrivit unei clasific─âri ce va fi supus─â permanent reevalu─ârii, ca urmare a actualiz─ârii concluziilor scoase la iveal─â de realit─â╚Ťile pandemiei actuale. 

Pentru moment, m─âsurile pe care le prevede platforma aferent─â standardului IMMUNEÔäó, ini╚Ťiat─â de omul de afaceri Liviu Tudor, se adreseaz─â exclusiv cl─âdirilor de birouri, dar acestea sunt adaptabile cu mare u╚Öurin╚Ť─â ╚Öi ├«n cazul altor industrii, cum ar fi retail, hospitality sau chiar domeniul educa╚Ťional. Simpla prezen╚Ť─â a dispenserului cu dezinfectant, precum ╚Öi dispozitivele de monitorizare a temperaturii corporale nu sunt m─âsuri suficiente. Adev─ârata solu╚Ťie este inova╚Ťia, ob╚Ťinut─â prin strategii adaptabile pe termen lung. 

Ne vom bucura din nou de o via╚Ť─â normal─â, pe plan profesional? Cu idei curajoase, puse ├«n practic─â ├«ntr-o manier─â sustenabil─â, speran╚Ťele noastre, ale tuturor, de a dep─â╚Öi ciudata normalitate a acestui an pot deveni realitate.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
gianina corondan tb1000 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
giulia anghelescu2 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg