Stresul și anxietatea duc la pierderea dorinţei sexuale

30 iunie 2020
article img
Stresul afectează mult dorinţa sexualăfoto: 123RF

Stresul afectează mult dorinţa sexuală. Te împiedică să se bucuri de sex, dar poate să deterioreze şi relaţia cu partenerul, fiind o cauză frecventă a certurilor. Ce este de făcut în această situaţie? Cum putem scăpa de stres?

Este ceva fantezist să credem că putem scăpa de stres sau că-l putem evita. El există, este chiar omniprezent, iar noi trebuie să ne găsim resursele să îi facem față. Aici este marea provocare și capitolul la care deseori, cedăm foarte repede. Suntem copleșiți, obosiți, sătui. Așa pierdem din vedere că nu avem alternativă decât să mergem înainte.

Dar stresul și anxietatea nu sunt premise pentru relații sexuale sănătoase. Sau relații sănătoase de orice fel. Însă nu este un motiv suficient de bun pentru a-l lăsa să ne omoare libidoul. Multe dintre tensiunile acumulate pot fi eliberate prin sex, iar odată cu acestea și endorfinele care ne ajută să combatem depresia. Așadar, poate este o variantă să vedem și rolul terapeutic al sexului și nu doar să găsim scuze pentru a-l evita sau amâna.