Sunete stranii înregistrate în adâncurile oceanelor! Provin de la monștri marini?

12 decembrie 2016
article img
Oamenii de știință au înregistrat mai multe sunete ciudate care provin din adâncurile oceanelorFoto: Twitter

Oamenii de știință care explorează și studiază oceanele lumii au înregistrat de-a lungul anilor mai multe sunete stranii care provin din adâncuri. Până astăzi, originea acestor sunete a rămas necunoscută, dar unii cercetători sunt de părere că provin de la monștri marini încă nedescoperiți.

Din an în an, datorită științei, oamenii tind să cunoască tot mai multe despre spațiul cosmic, dar uităm de multe ori că încă nu am descoperit toate secretele aici pe planeta noastră. Mările și oceanele lumii sunt încă un mister, chiar dacă timp de milenii, mai multe civilizații le-au străbătut. Oamenii din vechime se temeau adesea că imensa masă de apă este căminul unor creaturi gigantice înspăimântătoare. Azi, această idee încă îi bântuie pe anumiți oameni de știință.

În ultimul deceniu, sonarele și alte dispozitive ultramoderne au înregistrat o mulțime de sunete stranii care par să vină de pe fundul oceanelor, relatează Daily Star. În timp ce unele teorii susțin ideea potrivit căreia sunetele ar proveni de la aisberguri, pasionații de teorii ale conspirației cred că în adâncuri există creaturi gigantice.

Sunetul „Bloop” a fost pentru prima dată înregistrat în 1997, în largul Mării Scoției și în sudul Americii de Sud, fiind încă unul dintre cele mai misterioase descoperite vreodată. Este puțin probabil să fie unul artificial, cercetătorii find de părere că sună mai degrabă ca unul organic, făcut de un animal marin masiv.

Sunetul „Train” a fost înregistrat tot în 1997, dar în estul Oceanului Pacific. Is-a dat această denumire deoarece este foarte asemănător cu sunetul alarmei unui tren.

Sunetul „Julia” a fost descoperit tot în estul Oceanului Pacific, dar în 1999 și sună de-a dreptul înspământător, ca un strigăt.

Cele mai ciudate sunete înregistrate în adâncuri