Sunt singurii din lume care vorbesc cu mâinile. Iată cât de ușor sunt de recunoscut adevărații italieni. VIDEO

Ultima actualizare:

De-a lungul secolelor, limba italiană a suferit multe modificări, nu însă și gesturile care au rămas aceleași. Oficial, poporul italian este singurul din lume care vorbește cu mâinile. Chiar şi atunci când sunt implicaţi într-o conversaţie simplă, italienii gesticulează enorm. Fac mișcări multe și rapide cu mâinile, iar uneori acelaşi gest poate avea chiar mai multe semnificații. A gesticula este un mod de viață, o carte de vizită pentru italieni.

De ce dau italienii din mâini când vorbesc 

image

De departe, italienii sunt unul dintre cele mai captivante popoare din Europa cu o istorie veche de mii de ani. Pe lângă pizza și paste, plajele însorite ale Mării Mediterane sau muzica veselă, gesticulatul face parte din cultura italiană. Au cea mai melodioasă limbă de pe pamânt și vorbesc foarte repede. Cui toate acestea gesturile sunt nelipsite din comunicarea italienilor la aceeași viteză cu vorbitul.

Dacă vrei să „parla Italiano” bine, atunci trebuie să înveți cum să-ți completezi cuvintele cu nenumăratele gesturi ale mâinilor și asta pentru că sunt o parte atât de importantă a comunicării vorbite a italienilor. Aceste gesturi transmit diferențe subtile de semnificație, care pot fi greu de înțeles.

Obiceiul s-a moștenit din moși-strămoși și a devenit involuntar pentru locuitorii din Peninsulă.

După unii, originea obiceiului de a comunica cu mâinile poate fi urmărită încă din colonizarea greacă a sudului Italiei; în acele vremuri, orașele erau extrem de aglomerate, iar limbajul corpului era deosebit de important pentru a atrage atenția celuilalt la toate nivelurile. Alți experți cred că italienii dezvoltă un limbaj special format din gesturi și semne între secolele al XIV-lea și al XIX-lea, când mari părți ale peninsulei erau ocupate de puteri străine, anume Franța, Spania și Austria.

Gestrile în exces poat face și rău

Uneori, gesturile pot scăpa de sub control, chiar și în Italia. Acum câțiva ani, cea mai înaltă instanță din Italia a decis că un bărbat care a lovit din neatenție o femeie de 80 de ani în timp ce gesticula într-o piață era răspunzător pentru daune civile.

Judecătorii au decis: „Strada publică nu este o cameră de zi!”

Isabella Poggi, profesor de psihologie la Universitatea Roma Tre și expert în gesturi, a identificat în jur de 250 de gesturi pe care italienii le folosesc în conversațiile de zi cu zi.

„Există gesturi care exprimă o amenințare sau o dorință sau disperare sau rușine sau mândrie”, a spus aceasta.

„Singurul lucru care îi diferențiază de limbajul semnelor este că sunt folosite individual și nu au o sintaxă completă”, a adăugat doamna Poggi.

Adevărații italieni sunt recunoscuți după gesturi

Există o mulțime de tutoriale despre gesturile italienilor. Printre acestea și unul cu modelele masculine de la Dolce&Gabbana. De mai multe naționalități, aceștia fac gesturile specifice italienilor. După felul în care le fac este foarte ușor de ghiciot cine sunt adevărații italieni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net