Super idei pentru ornarea platourilor de Paşte
Oricât ar fi de gustoasă mâncarea pregătită de Paşte, primul impact este cel vizual. Iar dacă o aranjezi pe platouri în forme amuzante de iepuraşi, o decorezi cu tot felul de flori şi gărgăriţe făcute din legume, efectul va fi de-a dreptul surprinzător.
Poţi să faci adevărate opere de artă în farfurie, nu e deloc greu. Iată doar câteva idei.
Ouă umplute
Ai nevoie de: 12 ouă bine fierte, o jumătate de cană de iaurt grecesc, 4 linguri de muştar, puţină boia, sare, ridichi, măsline. Ouăle se taie la jumătate, pe lungime, se scot gălbenuşurile. Acestea se amestecă împreună cu iaurtul, piperul şi muştarul. Albuşurile se umplu cu această compoziţie şi se decorează sub formă de iepuraşi (urechi din felii de ridichi) sau pui (cu ochi din bucăţele de măsline).
- Din pătrunjel, felii de ridichi şi puţin ardei gras roşu poţi crea un covor de flori pe salată.
- Feliuţele de castravete murat reprezintă “vaza”, frunzele de pătrunjel tulpinile, iar feliile de morcov florile.
- Tot pentru decor poţi folosi bobiţe de rodie, jumătăţi de roşii cherry şi coji de castravete, pe pat de caşcaval ras.
- Pe salata boeuf poţi crea flori din fâşii de albuş de ou şi gălbenuş sfărâmat la mijloc.
- Dacă tot e primăvară, o pasăre din frunze de varză roşie pe o crenguţă de mărar e binevenită.
- Iată un copac cu frunze din ceapă verde tocată mărunt şi cu nişte ciupercuţe la bază.
- Parcă ţi-e şi milă să strici acest coşule de flori făcut din felii de caşcaval, umplut cu salată verde şi flori din legume.
- Decorează salata cu buburuze din jumătăţi de roşii cherry, cu picăţele negre din măsline.
- Mai poţi orna platoul de salată cu flori din fâşii de gogoşar roşu, pe pat de caşcaval ras.
- Rulează feliile de caşcaval şi de şuncă pentru a obţine “trandafiri”. Buchetul e senzaţional.
- Aceasta e salata-arici, cu “ţepi” din morcov ras, ridiche rasă în dreptul feţei, nas şi ochi din măsline.
- Iată un pinguin creat din măsline, ardei şi brânză rasă!
Iepuraşi cu scorţişoară
12 stafide, 8 migdale, foetaj, scorţişoară, zahăr. Aluatul presărat cu scorţişoară se rulează în forme mici, rotunde, tot din aluat se fac “urechi” şi se decorează cu stafide şi migdale, pe post de ochi şi nas. Se coc la foc mediu.