T├ón─âr condamnat la ├«nchisoare pentru modul ├«n care ┼či-a botezat re┼úeaua Wi-Fi

8 noiembrie 2016
simeon stalpnicul png
Tinerii au fost propu┼či pentru arestare preventiv─âfoto: arhiva personal─â

Condamnat la ├«nchisoare din cauza re┼úelei de wireless! Un t├ón─âr de 18 ani din ora┼čul Dijon (estul Fran┼úei), departamentul Cote d'Or, a fost condamnat pentru propagand─â terorist─â ┼či a primit o pedeapsa de trei luni de ├«nchisoare cu suspendare. Motivul? ┼×i-a denumit re┼úeaua de wi-fi cu numele de ÔÇťdaesh 21ÔÇŁ.

Ce ├«nseamn─â ÔÇťDaeshÔÇŁ

Cuv├óntul ÔÇťDaeshÔÇŁ face trimitere la acronimul din limba arab─â pentru gruparea terorist─â Statul Islamic, iar 21 ├«n contextul respectiv reprezint─â num─ârul departamentului Cote d'Or unde se afl─â ora┼čul Dijon.

T├ón─ârul a fost anchetat ├«n conformitate cu prevederile legii franceze de combatere a terorismului (Articolul 421-2-5) care a fost adoptat─â ├«n noiembrie 2014. Potrivit legisla┼úiei, cei care sunt g─âsi┼úi vinova┼úi pot primi p├ón─â la cinci ani de ├«nchisoare ┼či plata unei amenzi de 75.000 de euro, ├«ns─â dac─â pentru comiterea actelor respective sunt folosite infrastructuri ale serviciului online de comunicare public─â pedeapsa ajunge p├ón─â la 7 ani de ├«nchisoare ┼či plata unei amenzi de 100.000 de euro, scrie stirileprotv.ro.

┬źNu sunt terorist┬╗

Potrivit cotidianului local Le Bien public, t├ón─ârul a fost complet ┼čocat ├«n fa┼ú─â judec─âtorilor de acuza┼úiile care i s-au adus, afirm├ónd c─â nu este un terorist. El a fost condamnat la 100 de ore de munc─â ├«n serviciul comunit─â┼úii, ├«ns─â a refuzat acest lucru, drept pentru care a primit trei luni de ├«nchisoare cu suspendare.

Avocata t├ón─ârului a declarat c─â t├ón─ârul a fost raportat la poli┼úie de unul dintre vecinii s─âi, iar for┼úele de ordine s-au deplasat la fa┼ú─â locului ┼či au f─âcut diferite verific─âri tehnice asupra re┼úelei respective de internet.

Decizia instan┼úei poate fi atacat─â ├«n Fran┼úa sau la instan┼úa european─â ├«n materie. Pentru a nu mai exist─â interpret─âri t├ón─ârul ┼či-a redenumit re┼úeaua Wi-Fi ''Roudoudou 21'' dup─â numele unui artist francez de muzic─â electronic─â.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
fruit 4416500 1920 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg