Țara care oferă transport public gratuit pentru toată lumea. Puteți călători fără a scoate un ban din buzunar

Ultima actualizare:

De la 1 martie 2020, această țară a eliminat biletele cu plată pe transportul public, iar  navetiștii și turiștii internaționali pot utiliza gratuit mijloacele de transport. Astfel, Luxemburg a devenit prima țară din lume care a făcut mobilitatea gratuită. Și, fiind unul dintre cele mai mici state suverane din Europa, puteți călători de la un capăt la altul fără a scoate un ban din buzunar.

Luxemburg este prima țară din lume care a făcut mobilitatea gratuită / Foto: Shutterstock
Luxemburg este prima țară din lume care a făcut mobilitatea gratuită / Foto: Shutterstock

Toate mijloacele de transport în comun din Luxemburg sunt gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru vizitatori, ca parte a planului guvernului de a sprijini persoanele care trăiesc cu venituri mai mici.

Detalii despre Luxemburg

Luxemburg este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei și se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Olandezii, belgienii și francezii reprezintă un număr mare din turiștii care vizitează această țară, potrivit tabloidului britanic DailyMail.

Luxemburgul a avut un trecut tumultuos. De-a lungul secolelor a fost condus de francezi, habsburgi și olandezi și abia în 1867 și-a câștigat, în cele din urmă, independența, deși a pierdut mult teren în fața vecinilor săi. Totodată, țara este și singurul mare ducat din lume, fiind condusă de un duce, în loc de un monarh ca șef de stat. Actualul duce, Henri, are 68 de ani și a preluat conducerea când tatăl său a abdicat în 2000.

Există peste 70 de castele în Luxemburg, care datează de 1.000 de ani, iar unul dintre cele mai cunoscute este Castelul Vianden din nord, care a fost construit între secolele XI și XIV, iar în prezent este o atracție turistică. Țara are 645.000 de locuitori și mulți oameni fac naveta în oraș din Belgia, Franța și Germania pentru a lucra.

Există peste 70 de castele în Luxemburg / Foto: Captură video
Există peste 70 de castele în Luxemburg / Foto: Captură video

Aproape nici o altă capitală europeană nu servește o gamă atât de impresionantă de contraste ca Luxemburgul. De-a lungul istoriei sale, care se întinde pe mai mult de o mie de ani, orașul a crescut de la „Lucilinburhuc” (cetate mică), sediul lui Siegfried, primul conte de Luxemburg, la prospera metropolă care este astăzi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net