Taxiurile zburătoare au devenit realitate! Ce oraș le va folosi

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a anunțat o investiție de 500 de milioane de dolari într-o unitate de producție din zona Dayton pentru vehiculele zburătoare. În comparație cu trenurile sau mașinile, taxele de zbor în viitor vor permite o flexibilitate sporită a rutelor, în timp ce vor necesita mult mai puțină infrastructură pentru a iniția aceleași călătorii. Acest lucru implică faptul că oamenii pot locui departe de locul de muncă, fără să își mai facă probleme că trebuie să schimbe mai multe mijloace de transport până la birou.

Taxi zburător Joby
Taxiurile zburătoare seamănă cu dronele (Foto: Joby Aviation)

Sunt complet electrice

Joby Aviation, cu sediul în Santa Cruz, California, a acceptat stimulente guvernamentale în valoare de 325 de milioane de dolari pentru deschiderea fabricii și este doar una dintre companiile care se luptă pentru a aduce pe piață „taxiurile zburătoare”, începând cu anul 2025. Aeronavele relativ silențioase, de înaltă tehnologie, sunt capabile să decoleze și să aterizeze pe verticală, dar și să se deplaseze la viteze considerabile și pe distanțe comparabile cu unele mașini electrice de model vechi

Și compania Blade a anunțat lansarea a unui serviciu de taxi rapid și silențios. Wing, o subsidiară Google, a folosit deja astfel de vehicule, cunoscute sub numele de eVTOL, pentru livrarea pachetelor.

Până acum, Joby a înregistrat aproximativ 30.000 de ore pe prototipuri ale arenavei de tip dronă, care poate găzdui patru pasageri și un pilot. Producătorul, care a achiziționat Uber Elevate la sfârșitul anului 2020, se așteaptă să înceapă să ofere servicii de taxi în 2025, conform New York Post. „Am lucrat cu mai multe companii pentru a accelera dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor avansate de mobilitate aeriană, cum ar fi aeronavele electrice cu decolare și aterizare verticală. Putem spune că suntem încântați să vedem rezultatele acelei investiții care întăresc Baza Industrială de Apărare”, a afirmat Generalul Scott Cain, comandantul AFRL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net