Top 10 cele mai frumose orașe mici din Europa. N-ai auzit până acum de numele lor dar sunt superb

13 februarie 2015
article img
Orașul Manarola din Italia este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din EuropaSURSĂ FOTO: triptodiscover.com

Am făcut un top cu cele mai frumoase orașe mici din Europa tocmai pentru că lumea, atunci când își caută o destinație de vacanță, se orientează în general spre marile orașe.

Frumusețea și liniștea unor orașe mici, curate și foarte frumoase poate întrece de multe ori orice aglomerație mare urbană, însă puțini sunt cei care află despre astfel de destinații. Tocmai de aceea am întocmit o listă cu cele mai frumoase orașe mici din Europa: pentru următoarea voastră vacanță puteți alege liniștiți una dintre aceste destinații și o să ieșiți mult mai ieftin.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Manarola, Italia

article img
Orașul Manarola din ItaliaSURSA FOTO: tripstodiscover.com

Manarola este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa, este cel mai liniștit și mai puțin populat cu turiști orășel. Casele vechi, pastelate, sunt concentrate una lângă cealaltă și urcate pe un deal abrupt. Imaginea satului rustic, împreună cu marea străvezie, viile terasate și bărcile colorate transformă Manarola într-o localitate unde am dori să ne mutăm.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Garmisch-Partenkirchen, Bavaria, Germany

article img
Orașul Garmisch din GermaniaSURSĂ FOTO: tripstodiscover.com

Garmisch-Partenkirchen este un orașel pitoresc în care chiar au avut loc Jocurile Olimpice de iarnă în anul 1936. Asta nu face din el un punct turistic extrem de frecventat, dar este cu siguranță unul din cele mai frumoase orașe mici din Europa. Are mai puțin de 30.000 de locuitori și este potrivit de vizitat iarna. La sud de orășel se află Zugspitze, cel mai înalt munte din Germania.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Portree, Scoția

article img
Orașul Potree din ScoțiaSURSĂ FOTO: tripstodiscover.com

Portree este cel mai mare oraș de pe insula scoțiană Skye, deși nu are decât 2.500 de locuitori și foarte puțini turiști. Priveliștea este una superbă și dacă ajungeți acolo trebuie neaparat să încercați fructele de mare gătite la restaurantele de pe malul Oceanului.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Reine, Norvegia

article img
Orașul Reine din NorvegiaSURSĂ FOTO: triptodiscover.com

Reine este o localitate cu puțin peste 300 de suflete de pe insula Moskenesoya din Norvegia. Ocupația principală a locuitorilor este pescuitul. Așezarea este pitorească și priveliștea este una ce îți taie pur și simplu răsuflarea.

article img
Orașul Colmar din FranțaSURSĂ FOTO: triptodiscover.com

Colmar este un oraș din estul Franței, al treilea ca mărime din Alsacia și se află la poalele munților Vosgi, priveliștea fiind un punct forte pentru a-l încadra între cele mai frumoase orașe mici din Europa. Zona străbătută de canalele râului Lauch este numită Mica Veneție.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Marsaxlokk, Malta

article img
Orașul Marsaxlokk din MaltaSURSĂ FOTO: triptodiscover.com

O așezare de pescari situată în sud-estul insulei Malta. Aici nu numai că găsești cele mai gustoase specialități din pește proaspăt, dar te vei bucura și de cele mai colorate bărci din toată Malta.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa: Bled, Slovenia

article img
Orașul Bled din SloveniaSURSĂ FOTO: triptodiscover.com

Orașul Blend merită din plin să fie menționat între cele mai frumoase orașe mici din Europa. Lacul Bled este principala atracție a așezării. Este cea mai frumoasă așezare montană din Slovenia. În mijlocul lacului se află un castel medieval spectaculos.