Top 10 poduri pietonale pe care merită să le treci

simeon stalpnicul png

Titlul de Pontifex maximus, pe care îl primeau împăraţii romani, face aluzie tocmai la rolul pe care aceste construcţii îl au – să apropie de oameni, să îi aducă împreună şi să unească lucruri pe care natura le ţine separate. În lume există milioane de poduri, mai vechi sau mai noi, dar toate având acelaşi rol – de a crea o legătură între cei aflaţi de o parte şi de alta a unui obstacol. Cele 10 poduri alese azi pe lângă funcţia pe care o îndeplinesc mai au în comun două lucruri: istoria şi modalitatea de a le străbate - sunt pietonale.

1. Podul Rialto – Italia

Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care traversează Marele Canal, de la Veneţia. Acesta face legătura cartierele San Marco şi San Polo. Înaintea acestuia exista încă din 1181 un pod de ponteane. Acesta la un moment dat a fost înlocuit cu unul de lemn prin secolul al XIII-lea, care a fost şi el reconstruit de vreo 3 ori după ce s-a prăbuşit între secolele XIV-XVI.

Abia către finalul secolul al XVI-lea s-a luat decizia ca podul să fie făcut din piatră. Astfel constructia sa a inceput prin 1588, terminându.se trei ani mai târziu. În timp, construcţia care a fost ridicat din raţionamente practice s-a impus şi ca un simbol al oraşului.

2. Puente de la Mujer – Buenos Aires (Argentina)

simeon stalpnicul png

Puntea Femeii (Puente de la Mujer) din Buenos Aires are 150 de metri lungime şi 5 metri lăţime. A fost inaugurat pe 20 decembrie 2001, când ţara se afla în plină criză. Are şi o secţiune mobilă, care permite trecerea amabarcaţiunilor.

Vezi aici alte poduri pietonale spectaculoase

Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
cosmin selesiB jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg