Top destinații de toamnă! Cât costă cel mai ieftin bilet de avion

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este topul destinațiilor de toamnă pentru români și cât costă cel mai ieftin bilet de avion. După doi ani de pandemie și restricții, călătoriile sunt din nou pe lista de priorități. Cum sezonul de toamnă aduce prețuri mai ieftine, oamenii se înghesuie să profite de oportunități.

Top destinații de toamnă
Top destinații de toamnă

Pe parcusul sezonului estival, industria aviatică le-a produs multe probleme pasagerilor. Între timp, lucrurile par să se fi liniștit un pic, odată ce toamna și-a făcut simțită prezența.

Potrivit datelor publicate de Vola.ro pentru perioada 15 septembrie - 1 decembrie 2022, țări în care există comunități mari de români conduc în topul celor mai populare destinații din Europa în aceste perioadă.

În vârful listei destinațiilor alese toamna de români se află Italia, Marea Britanie și Spania, conform Adevărul.ro.

Italia este destinația preferată de români pe perioada de toamnă

Italia este destinația preferată de români pentru perioada de toamnă
Italia este destinația preferată de români pentru perioada de toamnă

Italia ocupă prima poziție în topul celor mai populare destinații europene din această toamnă. Acest lucru este explicat nu doar prin faptul că românii iubesc pizza, pastele și înghetața, ci și prin faptul că Italia oferă cea mai mare varietate a orașelor către care se poate zbura din România. 

Italia e urmată de Marea Britanie și Spania, care domină clasamentul atât din punctul de vedere al numărului de rezervări, cât și din cel al biletelor efective.

Lista celor mai solicitate destinații este completată în lunile de toamnă de Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Olanda, Grecia, Austria, Danemarca, Portugalia și Turcia, țări alese frecvent de turiștii români pentru city-break-uri, vacanțele cele mai la modă în acest sezon.

Destinațiile preferate de cupluri

Top destinații de toamnă
Top destinații de toamnă

Țări precum Austria, Portugalia și Spania au cel mai mare număr al rezervărilor de două persoane, semn că aceste destinații sunt alese frecvent de cupluri de călători.

În ceea ce privește durata dintre momentul rezervării zborului și efectuarea călătoriei,  românii preferă să rezevrve zborul, în medie, cu 34 de zile înaintea deplasării.

Este interesant faptul că zborurile către Portugalia au cea mai mare fereastră, fiind rezervate cu 54 de zile înainte, în timp ce zborurile către Irlanda sunt cele mai spontane, fiind rezervate cu numai 19 zile înainte, potrivit datelor furnizate de Vola.ro.

Cât costă cel mai ieftin bilet de avion în toamna anului 2022

Conform datelor emise de Vola.ro, cele mai mai populare destinații sunt și cele mai ieftine. De exemplu, prețul mediu către Italia, destinația cea mai aleasă de români, este de 80 de euro.

Zboruri ieftine pot fi găsite și către Belgia, Austria și Danemarca. Un alt lucru interesant este faptul că 57% dintre clienți au ales zboruri directe, în timp ce 43% au rezervat călătorii cu escală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net