Când să rezervi un bilet de avion, pentru a economisi bani?

Ultima actualizare:

Studiile statistice arată că cel mai bun moment pentru a cumpăra un bilet de avion este cu 5 săptămâni înainte de plecare. Se spune că astfel se face o economie de 9% față de prețul mediu al biletului de avion.

Click (1) (10) jpg

De asemenea, datele statistice arată că perioada optimă pentru a achiziționa un bilet de avion pentru a călători în străinătate este cu 5-6 luni înainte de plecare. În acest mod se poate economisi între 11-14%. Pentru a călători în țările din Europa, este suficient să se cumpere biletul de avion cu 9-10 săptămâni înainte. 

Nu rata ofertele la bilete de avion!

Pentru a prinde cele mai bune oferte la bilete de avion, ține cont și de destinație. Se spune că în cazul unor destinații care sunt considerate mai populare, ofertele la bilete de avion ieftine se termină rapid. Prin urmare, trebuie să te grăbești cu rezervarea, mai ales în sezonul de vârf, pentru a-ți atinge acest obiectiv – de a avea un zbor ieftin. 

Când să rezervi un bilet de avion?

Specialiștii recomandă următoarele sfaturi pentru a economisi bani la zborul cu avionul: 

  • Cel mai bun moment să cumperi un bilet de avion este seara, pentru că tarifele sunt mai mici; dimineața este posibil ca prețurile la bilete de avion să fie mai mari, pentru că atunci fac rezervări clienții care pleacă în călătorii de afaceri, iar companiile aeriene țin cont de acest aspect și ridică tarifele
  • Nu rezerva un zbor chiar înainte de plecare, pentru că prețurile pot fi mari; companiile știu că oamenii se grăbesc și poate nu au altă opțiune, deci sunt dispuși să plătească și o sumă mare de bani 
  • Fă rezervare pentru biletul de avion în cursul săptămânii, în weekend nu este recomandat pentru că tarifele cresc
  • Sămbăta și duminica mulți oameni sunt liberi și cumpără bilete de avion, ceea ce duce la creșterea cererii și companiile au tendința de a crește și prețurile
  • Cele mai bune oferte la bilete de avion pot fi în extrasezon, când companiile aeriene lansează oferte mai bune pentru a-și atrage clienții.
Click (2) (10) jpg

Zboruri low-cost

Cu ajutorul unei companii aeriene low-cost poți economisi bani. Spre deosebire de companiile tradiționale, aici poți economisi timp și bani. Aceste companii aeriene cu buget redus oferă deseori zboruri internaționale la prețuri grozave. Se pare că strategia lor este de a atrage din ce în ce mai mulți călători și de a crește încrederea clienților în serviciile lor. 

Pentru a oferi bilete de avion ieftine, companiile low-cost aplică anumite strategii și anume: 

  • Vând biletele de avion online, fără a trece prin agențiile de turism 
  • Reduc din cheltuieli (ex. costurile de personal, cu pregătirea echipajelor) 
  • Au o flotă de avioane de același tip; prețul este influențat de numărul de locuri la bord
  • Utilizează cele mai mici și mai ieftine aeroporturi din Europa, unde taxele de aeroport sunt mai mici și asta poate avea un impact și asupra prețurilor la bilete de avion. 
Click (3) (7) jpg

Dacă ai plănuit o vacanță de ultimă oră, mai ai timp să găsești zboruri interesante pe site-ul lowcost.ro, cum ar fi de exemplu spre orașe precum Londra, Paris, Amsterdam, etc. Călătorii care folosesc companiile low-cost sunt oameni de afaceri, turiști, oameni care pleacă la muncă în străinătate și vor să se deplaseze mai repede, decât dacă ar merge cu mașina sau autocarul. 

Oamenii pot găsi bilete ieftine și prin agențiile de turism, nu doar online. Ei trebuie să aleagă zboruri ieftine pentru a face o călătorie plăcută, avantajoasă din punct de vedere preț-calitate, indiferent de destinație. 

Companiile au și bilete flexibile prin care călătorii pot economisi timp și bani. Acestea sunt perfecte pentru zboruri de ultim moment și pentru călătorii de agrement. Biletele flexibile nu au o dată de expirare și pot fi folosite în orice moment. 

În ziua azi, aceste bilete sunt o modalitate foarte bună din punct de vedere al tarifelor pentru oamenii care își doresc prețuri de călătorie cu avionul avantajoase. Cu ajutorul lor, oamenii nu trebuie să-și facă probleme cu privire la schimbarea planurilor de călătorie, pentru că aceste bilete sunt modificabile, deci ele pot fi reprogramate. Refacerea rezervării se face în cadrul respectivei companii aeriene, dar nu este permisă pentru o clasă diferită de cabină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net