Tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan
Acest tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan place foarte mult copiilor. În acelaşi timp, este răcoritor şi dietetic.
Pentru realizarea unui tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan, este necesară o cratiţă înaltă, cu diametrul de aproximativ 28 cm:- un pahar de 250 ml cu zahar pentru tapetat cratiţa- 7-8 mere curăţate şi tăiate felii- cremă de zahar ars dintr-un litru lapte, 8 ouă, un pahar cu zahăr, vanilie- pandişpan din: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 1 praf de copt, vanilie, coajă de lămâie- Opţional, pentru tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan: frişcă pentru ornat sau 3 plicuri de glazură de zahăr ars din comerţ.
Tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan - mod de preparare:
Pentru prepararea acestui tort de zahăr ars cu mere şi pandispan se urmează etapele următoare:1. se tapetează cratiţa (şi pereţii pe o înalţime de circa 7 cm.) cu siropul de zahăr ars format dintr-un pahar de zahăr preparat la foc mic.2. după ce s-a răcit zaharul ars se adaugă merele tăiate felii peste care se pune compoziţia de cremă de zahăr ars; se introduce în cuptorul încins, la foc mic şi se lasă până începe crema de zahăr ars să se desprindă de margini (este coaptă 3/4).3. se toarnă peste crema de zahăr ars compoziţia de pandişpan si se coace circa 40 minute, in functie de cuptor; se încearcă apoi cu o scobitoare dacă este copt.4. se lasă puţin să se răcească acest tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan, se desprinde uşor cu un cuţit pe margini şi se răstoarnă punând un platou cu margini mai înalte peste cratiţă şi întorcând-o dintr-o mişcare uşoară; în prima fază, tortul va avea sirop de la crema de zahăr ars, care va fi absorbit de pandişpan şi, astfel, acest tort de zahăr ars cu mere şi pandişpan se va auto-însiropa.5. se poate orna, pentru aspect, după gust şi inspiraţie sau se poate consuma ca atare.Poftă bună!