Trăiește de 20 de ani singur pe o insulă pustie, deși a fost cândva milionar

Ultima actualizare:

    A renunțat la avere și civilizație pentru a trăi pe o insulă pustieFoto: Twitter
A renunțat la avere și civilizație pentru a trăi pe o insulă pustieFoto: Twitter

David Glasheen (73 de ani), un fost milionar, a decis în urmă cu 20 de ani să renunțe la averea care îi mai rămăsese și să trăiască singur pe o insulă deșertică din nord-estul Australiei. Singurul lui companion este un cățel, pe nume Dingo, amândoi fiind inseparabili.

David a abandonat civilizația și a decis să trăiască precum celebrul personaj Robinson Crusoe, pe Insula Restaurării, după ce, în 1987, a pierdut întreaga avere, precizează The Mirror. El obișnuia să fie cândva un om de afaceri foarte dibaci, ocupându-se de afaceri imobiliare. Se estimează că averea sa ajunsese undeva la 28,4 milioane de dolari. Azi, cel mai de preț aspect al vieții sale este câinele Dingo, care îi ține companie pentru a nu se plictisi.

În ciuda faptului că are acces limitat la electricitate, apă potabilă și Internet și trebuie să facă față zilnic provocărilor impuse de letala sălbăticie australiană, precum și a necruțătoarelor intemperii, David consideră că nicăieri nu există pentru el un loc mai bun de locuit. Pentru fostul milionar, insula este un „rai pe pământ” și n-ar abandona-o pentru nimic în lume: „Vreau să mor aici...unde altundeva? Este raiul meu pe pământ.”

„Când am venit aici, eram avid după bani. Banii sunt cei care îi îmbolnăvesc pe oameni. Căsnicia mea s-a destrămat tot din această cauză. Totuși, când ești pe cont propriu, îți lipsesc o conversație inteligentă și contactul fizic cu alți oameni. Mi-ar plăcea să găsesc o parteneră care să vrea să trăiască aici cu mine sau măcar niște domnișoare care să vină să mă viziteze de câteva ori pe an. Ce-mi place cel mai mult la acest loc este liniștea și natura”, a mărturisit David unui jurnalist care e decis să realizeze un reportaj despre viața fostului milionar.

„Elementele naturii și viața sălbatică sunt periculoase. Dacă dai de probleme aici, ai cam încurcat-o. Crocodilii de apă sărată sunt animale minunate...sunt periculoși, dar îmi plac. Aici nu există rutină, asta-i ce-mi place cel mai mult. Fiecare zi e diferită. Fac ceea ce vreau, nu ceea ce trebuie”, a mai adăugat David.

El s-a născut într-o familie cu stare, din Irlanda. În copilărie, a fost educat acasă, doar studiile superioare finalizându-le la o universitate. După absolvire, a început să-și construiască o carieră în afaceri. A reușit chiar să dezvolte o companie de minereuri aurifere în Papua Noua Guinee. Momentul critic pentru David a fost marea criză financiară de la sfârșitul anilor 1980, când a pierdut șapte milioane de dolari în doar 12 luni. Fusese practic ruinat. La scurt timp după ce soția l-a părăsit, a întâlnit o altă femeie, care i-a devenit iubită și au decis împreună să se mute pe o insulă pustie, unde să trăiască la mila naturii. După ce visul lor devenise realitate, femeia și-a dat seama că nu era făcută pentru un trai în sălbăticie, așa că l-a părăsit și ea. David însă s-a adaptat și oricum nu avea unde să mai meargă.

De atunci, el supraviețuiește cu facilități minime. Face rost de electricitate cu ajutorul unor panouri solare. și-a putut realiza chiar și o conexiune limitată la Internet, care-l ține la curent cu ultimele știri din lume și recunoaște că are și o „plăcere vinovată”: să urmărească emisiunea „Birtain’s Got Talent”.

„Este o lume nouă azi, dar încă este una măreață.”

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net