Tribul Dani: Dragostea cere sacrificii! Femeile îşi taie câte un deget pentru fiecare iubit decedat

Ultima actualizare:

    Femeile sunt nevoite să îşi taie câte un deget în memeoria fiecărei rude decedate sau fost iubit Foto: Getty
Femeile sunt nevoite să îşi taie câte un deget în memeoria fiecărei rude decedate sau fost iubit Foto: Getty

Un antropolog din Germania, pe nume Markus Roth, a avut ocazia de a studia unul dintre cele mai vechi şi bizare triburi din lume. În urma cercetării pe care a desfăşurat-o a obţinut informaţii inedite despre tribul Dani, din Indonezia. Markus a vizitat tribul pentru a documenta viaţa oamenilor din această comunitate restrânsă şi a fost uimit de descoperirile făcute.

Markus a descoperit gastronomia localnicilor, ritualurile specifice şi a fost martor la festivalul porcilor, care are loc anual în tribul Dani din Indonezia. Lucrurile enumerate până acum par a fi normale, dar Markus a observat şi un ritual mai puţin obişnuit. Femeile din trib obişnuiesc să îşi amputeze câte un deget de fiecare dată când un membru al familiei trece în nefiiţă, potrivit mirror.co.uk.


    Tribul a fost descoperit întâmplător în 1938Foto: Getty
Tribul a fost descoperit întâmplător în 1938Foto: Getty

Markus a vorbit despre tribul Dani cu multă fascinaţie. "Unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care le-am întâlnit acolo a fost mumia lui Kurulu, despre care ei susţin că ar avea peste 370 de ani. Kurulu a fost un războinic puternic şi temut care a fost mumificat în interiorul casei unui memebru din trib. De fiecare dată când un turist ajunge în mijlocul tribului Dani, membrii acestuia îi arată mumia cu mare mândrie. Bărbaţii din tribul Dani se ocupă de mumificarea celor mai glorioşi războinici pentru a le păstra vie aminitrea. Oamenii aceştia trăiesc în deplină armonie cu natura. Cultivă tot ce au nevoie şi fac diverse schimburi cu alte triburi. Încă se folosesc de foc, în mod direct pentru a găti mâncarea, nu de aragaz, iar femeile şi bărbaţii trăiec în case diferite. Femeile îşi taie câte un deget ori de câte ori moare un membru al familiei sau o fostă mare iubire de-a lor", a povestit Markus. Mai mult decât atât el susţine că nu ar fi corect pentru membrii tribului ca ei să fie numiţi primitivi de către oamenii care trăiesc în oraşe şi metropole. "Tribul Dani a fost descoperit din pură întâmplare în anul 1938 din pură coincidenţă. Interacţiunea cu ei a fost o experienţă unică, sunt curioşi, sălbatici, dar în acelaşi timp foarte timizi şi cu o inimă foarte mare", a conchis cercetătorul german. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net