Trucuri geniale pentru mai multă căldură în casă

Vremea s-a răcit în toată țara și, în multe blocuri din Capitală, agentul termic este puțin spre inexistent. Este nevoie de măsuri suplimentare pentru a păstra căldura în casă. Ne ajută și financiar, căci imediat facturile la întreținere încep să explodeze. Sunt multe trucuri ingenioase pentru a păstra căldura în casă şi a te simţi confortabil.

Pune folie de aluminiu în spatele caloriferului. Aceasta va direcționa căldura spre cameră.
Pune folie de aluminiu în spatele caloriferului. Aceasta va direcționa căldura spre cameră.

7 trucuri pentru a păstra căldura în casă

-        Aeriseşte corect. În sezonul rece, când temperaturile de peste zi sunt coborâte, recomandat ar fi să aeriseşti  de două ori pe zi, dimineaţa, după ce te-ai trezit, şi seara, înainte de culcare. Asta pentru doar 5-10 minute. Evident, închide caloriferele în acest timp!

-        Repară ferestrele. Chiar dacă ai termopane, dacă nu sunt de foarte bună calitate sistemul lor de închidere s-ar putea să se defecteze. Există multe situaţii în care geamurile nu se mai închid până la capăt, iar în camera respectivă este mereu mai frig decât în alte încăperi.

-        Pune suluri la geamuri. Pentru a împiedica curenţii de aer rece şi frigul să pătrundă pe la pervazul geamurilor, cumpără mai multe suluri textile. Acestea se găsesc în magazinele de decoraţiuni interioare.

-        Nu ţine fotolii, măsuţe şi alte obiecte de mobilier în dreptul caloriferelor, pentru a nu împiedica răspândirea căldurii în cameră. Nici de haine puse la uscat sau de draperi nu trebuie acoperite.

-        Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Ştiai acest truc? Dacă pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor, căldura din radiatoare va fi amplificată. Mai mult, folia de aluminiu o va direcţiona în cameră şi nu o va lăsa să se piardă prin perete.

-        Foloseşte covoare moi şi pufoase. Dacă vara aceste covoare nu sunt recomandate, căci dau senzaţia de căldură şi adună praf inutil, iarna prind foarte bine. Îţi va fi mult mai confortabil să calci pe ceva călduros, nu direct pe gresie sau pe parchet. Acestea se folosesc în dormitoare şi în living. Pe balcon poţi să pui o rogojină de paie, pe hol o carpetă din blană artificială, în baie nişte covoraşe antiderapante, iar în bucătărie covoare din lână cu fir subţire.

-        Când pleci de acasă, închide caloriferele. Nu are rost să încălzeşti casa când eşti plecat, căldura se pierde în zadar şi vei plăti mai mult la întreţinere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net