Trucuri simple ca să-ţi decorezi casa de Paşte

image
Decor de primăvară la IKEA

Indiferent dacă ai sau nu musafiri de Paşte, nu strică să dai un pic de culoare casei case, să o decorezi cu obiecte vesele, proaspete, care te vor face în primul rând pe tine să te simţi bine. Nu te costă mult şi nici nu implică vreun efort deosebit. Îţi trebuie doar imaginaţie. Iată mai jos câteva idei inspirate.

Aranjamente din tot felul de verdeţuri, ouă încondeiate, iepuraşi, lumânărele, coşuleţe şi multe flori, acestea sunt cele mai indicate decoraţiuni care dau viaţă locuinţei tale, de Paşte. Aranjamentele din această perioadă sunt pline de culoare şi dau încăperilor un aer de primăvară. Cele mai potrivite nuanţe pentru decor sunt roşu, alb, verde, galben şi albastru.

  • Adună de afară crenguţe, flori de primăvară şi pune-le în vaze transparente sau colorate.
  • Ouăle vopsite pot fi puse în coşuleţe sau cutiuţe, pe pat de verdeţuri.
  • Câteva statuete reprezentând răţuşte, pui de găină, mieluşei  sau iepuraşi din diverse materiale pot fi aranjate aparent neglijent pe canturile comodelor, ca nişte mici musafiri, gata să particile la festin.

image
Decor de primăvară la IKEA
  • Dacă ai un scaun vechi, îmbracă-l într-o husă deschisă la culoare pe care să aplici, dintr-un rest de material, “urechiuşe” de iepure.
  • Nu încărca locul foarte mult şi nici decoraţiunile în sine să nu fie prea pompoase. E bine să ai maximum 3 culori, dintre care una puternică, de accent.
  • Paştele e o sărbătoare religioasă şi un sfeşnic cu lumânări pe masă e indicat. Însă restul lumânărelelor  nu trebuie să fie parfumate, cu arome „calde” de scorţişoară, vanilie, cum erau la Crăciun.
  • Alege o faţă de masă simplă, în culori pale (violet, verde sau galben). Poţi opta pentru una albă cu imprimeuri florale sau una din materiale calde (in, bumbac) cu tematică religioasă. Este foarte potrivită vesela de asemenea înflorată.
  • Foloseşte şerveţele în nuanţe vii: verde, galben, roşu, portocaliu. În loc de inele, leagă-le cu un fir de iarbă sau de narcisă.

Amenajarea mesei, în 3 stiluri

image

Designerii de la Chic Ville recomandă 3 stiluri diferite de amenajare a mesei. Primul e inspirat din satele de la ţară, care ne aduc aminte de casa bunicii. Lemnul e elementul cheie (se regăseşte în tăvi, coşuleţe), ţesăturile sunt din in, în nuanţe calde.

image

Un alt stil este „La vie en Rose”, care debordează de veselie. Farfuriile, lumânărelele, şerveţelele, chiar ouăle sunt lila sau roz, combinate cu verdele crud al florilor.

Parcă te încarci de energie şi te umpli de voie bună dacă te aşezi la această masă „proaspătă”, în care verdele crud şi galbenul sunt culorile-vedetă. Doar a venit primăvara!

image
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Crin Antonescu FOTO FAcebook Antonescu
coreea de nord racheta balistica intercontinentala lansare test foto  KCNA via epa efe
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)