Tu ai cu adevărat grijă de copilul tău? Sfaturi pentru siguranța celor mici

simeon stalpnicul png

Siguranța copiilor în mediul online este unul dintre cele mai sensibile subiecte legate de securitatea informatică. Din păcate, mulți părinți fie nu știu cum ar trebui să-i protejeze pe cei mici de pericolele care pândesc în unele colțuri ale Internetului, fie nu știu că aceste pericole există. În rândurile ce urmează vom prezenta o serie de informații utile legate de acest subiect, scriu cei de la Playtech.ro.

jocul Balena Albastră a părut, în din primele zile de la apariția în presa românească, un fenomen real și îngrijorător. Pe măsură ce timpul (destul de puțin) a trecut, au început să apară semne care ne arată că vorbim despre o fabricație și despre un pretext pentru diverse activități. Am mai vorbit despre asta și am mizat pe ideea că ne îndreptăm către o isterie în masă din cauza acestui joc criminal, iar lucrurile se află pe același făgaș.

Avem cazuri de copii care au ajuns în presa respectată cu fabulații în care Balena Albastră a devenit o aplicație pentru telefon, fiind doar un pretext pentru un upgrade de smartphone. De asemenea, avem de-a face și cu un adevărat telefon fără fir în ceea ce privește jocul, natura sa fiind denaturată pe măsură ce ajunge la cât mai multă lume. Astfel, copiii spun că acest joc te pune să-ți ucizi familia, printre altele, pentru că ideile transmise din vorbă în vorbă se transformă foarte repede.

În momentul în care scriu acest articol, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea și Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se pregătesc să viziteze mai multe școli din București pentru a discuta cu elevii despre acest fenomen, pozând probabil în figuri materne. În paralel, în toată țara avem de-a face cu ședințe de urgență convocate la inspectorate, dar și cu intrarea jocului în atenția comisiei SRI din Parlament, senatorul Cristian Chirteș vorbind despre atacurile cibernetice pe care le poate preveni Serviciul Român de Informații.

Îngrijorarea atinge cote maxime în aceste zile, însă abia acum, când problemele reale ale unor adolescenți au căpătat o identitate ușor de reținut pentru adulți, dar și pentru alți tineri. Balena Albastră este doar un episod, dar problemele cu care unii copii se confruntă nu vor dispărea, cel puțin nu prea curând și nu fără eforturi din partea celor care îi au în grijă.

Citește mai multe despre siguranța celor mici pe internet, AICI

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg