Tu o ai? Iată bancnota românească pe care poți lua 10.000 de euro

Pasionații care colecționează monede și bancnote sunt dispuși să plătească sume mari pentru a intra în posesia unui obiect rar. Atenție, însă, pe siturile de comerț, unii vânzători profită pentru a umfla prețurile la anumite bancnote, care nu valorează nici pe departe suma pretinsă. 

image

Asemenea oricăror colecționari, cei care sunt fascinați de monede sau bancnote vechi plătesc foarte bine pentru o piesă rară. Siteurile de comerț sunt invadate de astfel de anunțuri, care prezintă spre vânzare bancnote vechi originale, din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, sau vestita bancnotă cu Mihai Eminescu, de 1.000 lei, emisă în 1998.

Colecționarii trebuie să fie foarte atenți, căci vânzătorii profită de lipsa de cunoștințe a unora pentru a vinde monezi sau bancnote foarte cunoscute, la un preț mult mai mare decât valoarea reală. 

Bancnota de 1.000 de lei cu Mihai Eminescu, speculată la prețuri între 25 și 1.000.000 de lei

Una dintre cele mai disputate bancnote este cea de 1.000  de lei cu Mihai Eminescu, scoasă la vânzare de un comerciant «îndrăzneț» cu fabuloasa sumă de 1.000.000 lei. 

Am doar o bucată. Bancnota este în stare ok, cum se vede în poză. Este foarte rară și doresc să o vând unui colecționar pasionat de așa ceva”, scrie persoana respectivă, potrivit Gândul.ro

Adevărul este că bancnota nu este atât de veche și nici atât de rară pentru ca cineva să fie dispus să ofere suma fabuloasă de 1.000.000 de lei. Spre exemplu aceeași bancnotă de 1.000 de lei cu Mihai Eminescu poate fi găsită pe același site, la prețul de 25 de lei. 

Bancnote de 1.000 lei, din 1998, cu Mihai Eminescu. Am 4 bucăți, negociabil la achiziția celor 4 bancnote”, spune anunțul. 

Adevărații colecționarii se orientează către obiecte rare și vechi cum ar fi bancnota de 1.000.000 lei din 1947, care se vinde cu 150 de lei, pe platforma de comerț online. Comerciantul oferă și garanția originalității, prezentând seria: G0003, 0987, Banca Națională a României.

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Vladimir ZelenskI FOTO SHUTTERSTOCK
Casa Tomada de Rafael Gomezbarros la Rijksmuseum în Amsterdam EPA EFE
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg