Tu o ai? Iată bancnota românească pe care poți lua 10.000 de euro

Ultima actualizare:

Pasionații care colecționează monede și bancnote sunt dispuși să plătească sume mari pentru a intra în posesia unui obiect rar. Atenție, însă, pe siturile de comerț, unii vânzători profită pentru a umfla prețurile la anumite bancnote, care nu valorează nici pe departe suma pretinsă. 

image

Asemenea oricăror colecționari, cei care sunt fascinați de monede sau bancnote vechi plătesc foarte bine pentru o piesă rară. Siteurile de comerț sunt invadate de astfel de anunțuri, care prezintă spre vânzare bancnote vechi originale, din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, sau vestita bancnotă cu Mihai Eminescu, de 1.000 lei, emisă în 1998.

Colecționarii trebuie să fie foarte atenți, căci vânzătorii profită de lipsa de cunoștințe a unora pentru a vinde monezi sau bancnote foarte cunoscute, la un preț mult mai mare decât valoarea reală. 

Bancnota de 1.000 de lei cu Mihai Eminescu, speculată la prețuri între 25 și 1.000.000 de lei

Una dintre cele mai disputate bancnote este cea de 1.000  de lei cu Mihai Eminescu, scoasă la vânzare de un comerciant «îndrăzneț» cu fabuloasa sumă de 1.000.000 lei. 

Am doar o bucată. Bancnota este în stare ok, cum se vede în poză. Este foarte rară și doresc să o vând unui colecționar pasionat de așa ceva”, scrie persoana respectivă, potrivit Gândul.ro

Adevărul este că bancnota nu este atât de veche și nici atât de rară pentru ca cineva să fie dispus să ofere suma fabuloasă de 1.000.000 de lei. Spre exemplu aceeași bancnotă de 1.000 de lei cu Mihai Eminescu poate fi găsită pe același site, la prețul de 25 de lei. 

Bancnote de 1.000 lei, din 1998, cu Mihai Eminescu. Am 4 bucăți, negociabil la achiziția celor 4 bancnote”, spune anunțul. 

Adevărații colecționarii se orientează către obiecte rare și vechi cum ar fi bancnota de 1.000.000 lei din 1947, care se vinde cu 150 de lei, pe platforma de comerț online. Comerciantul oferă și garanția originalității, prezentând seria: G0003, 0987, Banca Națională a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net